WEB tv Ηλεία

Ηλεία: Μέσα στην επόμενη εβδομάδα και πάλι σε λειτουργία το ΚΤΕΟ (vid)

Παρέμβαση Γιαννόπουλου για να δοθεί λύση.
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να λειτουργήσει και πάλι το ΚΤΕΟ της Διεύθυνσης Μεταφορών της Π.Ε Ηλείας μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την απόκτηση του ISO, αφού μετά την παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας υπεγράφη από την οικονομική υπηρεσία της Πάτρας η εντολή για την ανάληψη της δαπάνης που απαιτείτο για το σκοπό αυτό….

Το θέμα είδε το φώς της δημοσιότητας μετά από δημοσίευση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Ηλείας από την οποία ενημερώθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος, όπως ο ίδιος είπε στο Κεντρικό Δελτίο της ΟΡΤ και την Πέλυ Μπεβούδα…

Αυτό που αποσαφήνισα προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι δυστυχώς εγώ ενημερώθηκα από σχετική ανακοίνωση του συλλόγου. Και όσο και αν ακούγεται παράξενο αυτή είναι η πραγματικότητα. Και διερωτώμαι είναι δυνατόν ο αντιπεριφερειάρχης, ο πολιτικός προϊστάμενος να ενημερώνεται με αυτό τον τρόπο.

Εγώ ενημερώθηκα μία μέρα προτού λήξει και με το που ενημερώθηκα προέβη στις σχετικές ενέργειες και την ίδια μέρα δόθηκε η εντολή για την ανάληψη δαπάνης αφού μπήκε η σχετική υπογραφή. Αν είχα ενημερωθεί εγκαίρως, δηλαδή πριν από μερικές μέρες , δεν θα είχαμε αυτή την εξέλιξη. Σαφέστατα θέλω να πω το εξής. Ότι δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να παρέμβει ο εκάστοτε αντιπεριφερειάρχης  ουτοσώστε ο εκάστοτε υπηρεσιακός παράγοντα, προϊστάμενος  στην Πάτρα να δώσει την υπογραφή του για να γίνει η ανάληψη της δαπάνης. Θα πρέπει αυτό να γίνεται από μόνο του.

Γι αυτό και προκειμένου να αποφύγουμε και αυτές τις παθογένειες που δημιουργούνται γιατί έτσι δυστυχώς λειτουργεί το γραφειοκρατικό αυτό σύστημα, προωθούμε και τη σχετική τροποποίηση του οργανισμού λειτουργίας της Περιφέρειας που θα συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με θλίβει…

Στην ανακοίνωση του εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Το Δημόσιο ΚΤΕΟ Πύργου από την Τρίτη 7-9-2021, με αποκλειστική ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής δεν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις για την νόμιμη λειτουργία του και έχει διακόψει τη λειτουργία του, αφού παρότι έχει ζητηθεί εδώ και έξι μήνες η έγκριση της δαπάνης για την ανανέωση του πιστοποιητικού ISO, αυτή δεν έχει εγκριθεί.

Στην ήδη γνωστή υποστελέχωση του τμήματος, προστίθεται και η μη ανανέωση του απαιτούμενου από τη ισχύουσα νομοθεσία πιστοποιητικού ISO.     Σε κάθε περίπτωση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει τις διαθέσεις της Περιφερειακής Αρχής και να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να εγκριθούν οι απαιτούμενες πιστώσεις για την ανανέωση του απαιτούμενου πιστοποιητικού ISO, να στελεχωθεί άμεσα το Δημόσιο ΚΤΕΟ με το προβλεπόμενο από την ισχύουσα νομοθεσία προσωπικό, να προβλέπεται δωρεάν τεχνικός έλεγχος σε ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους καθώς και  δωρεάν τεχνικός έλεγχος στα κρατικά αυτοκίνητα. Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή για τις άμεσες ενέργειές της”.

“Αυτό το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και προσωπικά με θλίβει. Με θλίβει η διαδικασία που ακολουθήθηκε και η χροιά που θέλησαν κάποιοι να δώσουν προς τα έξω. Τι θέλω να πω. Ναι έληξε το ISO που πρέπει να διαθέτει το ΚΤΕΟ, δηλαδή η απαραίτητη πιστοποίηση που έπρεπε να διαθέτει η υπηρεσία για να μπορεί να διενεργεί τους ελέγχους στα διάφορά οχήματα. Αυτή έληξε και απαιτείτο ένα ποσό προκειμένου αυτό να ανανεωθεί. Η υπηρεσία είχε αποστείλει το αίτημά της προς την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών στην Πάτρα προκειμένου να υπογραφεί η σχετική πράξη για να γίνει η ανάληψη της δαπάνης. Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ από την Πάτρα, από τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε”, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος  ο οποίος έκανε σαφές πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα τεθεί και πάλι σε λειτουργία η υπηρεσία.

“Αυτή τη στιγμή επειδή πρέπει να ακολουθηθεί συγκεκριμένη διαδικασία για να ενεργοποιηθεί αυτή η πιστοποίηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα είναι και πάλι σε λειτουργία. Θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί για να μην υπάρχει αυτό το κενό διάστημα των έξι ημερών . Θέλω να πιστεύω, είμαι καλοπροαίρετος,   ότι αυτό ενδεχομένως να οφείλεται σε μία ανθρώπινη παράλειψη  και δεν τολμώ να διανοηθώ ότι μπορεί να υποκρύπτεται πίσω από αυτό κάποια άλλη σκοπιμότητα”, κατέληξε ο κ Γιαννόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα