Ηλεία

Ηλεία: «Ξεκινά» με ελπίδες η βιομηχανική τομάτα

Ξεκινά από σήμερα το πρωί η παραλαβή βιομηχανικής τομάτας.
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά από σήμερα το πρωί η παραλαβή βιομηχανικής τομάτας από το εργοστάσιο της Μινέρβα στην Γαστούνη, ενώ αύριο σειρά παίρνει το εργοστάσιο Κύκνος στα Σαβάλια, με τις προσδοκίες να είναι αισιόδοξες συγκριτικά με την περσινή σεζόν… καιρού, πάντα, επιτρέποντος!

Και τα δύο εργοστάσια της Ηλείας, βρίσκονται σε ετοιμότητα για την παραλαβή του προϊόντος, αλλά και σε συνεργασία με την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, μέσω και των ατόμων που και φέτος θα αναλάβουν το γραφειοκρατικό μέρος και τον ποιοτικό έλεγχο.

«Η βιομηχανική τομάτα είναι αυτή που στηρίζει οικονομικά τον νομό μας. Και αυτό συνεχίζει να συμβαίνει με έναν αγροτικό τομέα να αναζητά στήριξη επί χρόνια.

Εμείς θα  είμαστε δίπλα στους παραγωγούς και στα εργοστάσια για οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα παρουσιάζεται  και ευχόμαστε να έχουμε καλές καιρικές συνθήκες μέχρι το τέλος της παράδοσης, ώστε οι παραγωγοί να ανακουφιστούν οικονομικά, όσο αυτό γίνεται.

Στόχος μας είναι η ομαλή παράδοση της τομάτας και τα τυχόν προβλήματα θα τα βλέπουμε από κοντά. …», δήλωσε χθες μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ. Χρήστος Βαλιανάτος.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η συνολική ποσότητα που θα παραληφθεί από τα εργοστάσια, αναμένεται να φτάσει τους 100.000 και πλέον τόνους, ενώ πέρυσι είχε φτάσει τους 90.000 τόνους.

Όλη η επικαιρότητα