Ηλεία

Ηλεία: Στα σχολεία ήδη οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

Ακούστε το άρθρο

Τι δηλώνει ο διευθυντής κ. Νίκος Κλάδης, για προσλήψεις, οργάνωση και ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς   

Ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ηλείας, όπως δήλωσε χθες ο διευθυντής της κ. Νίκος Κλάδης, που στάθηκε στο γεγονός ότι φέτος είχαμε από πολύ νωρίς τις απαραίτητες προσλήψεις, ενώ όσα κενά υπάρχουν είναι πιθανόν να καλυφθούν με νέες προσλήψεις στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον ο κ. Κλάδης αναφέρθηκε και στην ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, τονίζοντας πως χρειάζεται η συστράτευση όλων για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Οι τοποθετήσεις των συνολικά 304 αναπληρωτών

Καταρχάς για τις τοποθετήσεις των 304 αναπληρωτών λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και για το αν έχουμε αυτή τη στιγμή ελλείψεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Κλάδης τόνισε.
«Ολοκληρώθηκαν χθες (σ.σ. προχθές) οι αναλήψεις υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που για πρώτη φορά φέτος, ανέλαβαν υπηρεσία στις σχολικές μονάδες που είχαν τοποθετηθεί με προηγούμενες αποφάσεις μας. Στο νομό Ηλείας ανέλαβαν υπηρεσία 304 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε σύνολο 306, δύο δηλαδή αρνήθηκαν. Αφορά σε όλες τις ειδικότητες, δασκάλους, νηπιαγωγούς, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, καθηγητές ειδικοτήτων σε όλες τις σχολικές μονάδες του νομού Ηλείας. Πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι από τις φορές εκείνες που τοποθετούνται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πολύ έγκαιρα και πολύ πιο πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Σίγουρα αναμένουμε και άλλους στην δεύτερη φάση των προσλήψεων των αναπληρωτών. Εδώ να σημειώσω και να ευχηθώ και με την ευκαιρία καλή σχολική χρονιά στους αναπληρωτές, που είναι ιδιαίτερη λόγω της πανδημίας. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά και για όλους τους συναδέλφους, προϊσταμένους και προϊσταμένες, καθώς και για τα στελέχη εκπαίδευσης, τα οποία πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Θα δοθούν άλλωστε και οι κατάλληλες κατευθυντήριες οδηγίες, στους διευθυντές και διευθύντριες και στους προϊσταμένους και προϊστάμενες των σχολικών μονάδων, των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, την επόμενη εβδομάδα σε ένα πρόγραμμα τηλεδιασκέψεων που προγραμματίζουμε να έχουμε μαζί τους. Ελπίζω και εύχομαι και είμαι σίγουρος για αυτό, ότι θα καταβληθούν όλες εκείνες οι προσπάθειες και θα αναληφθούν όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες από τα στελέχη εκπαίδευσης για να ανοίξουν τα σχολεία μας με ασφάλεια».

Επίσης αναφέρθηκε και στα στελέχη της διεύθυνσης που εργάστηκαν εντατικά για να περάσουν την πρόσληψη των αναπληρωτών στην Εργάνη.

«Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τα στελέχη εδώ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Ηλείας, για την εργώδη προσπάθεια που κατέβαλαν αυτές τις ημέρες για να γίνει η πρόσληψη των αναπληρωτών στο σύστημα Εργάνη αυθημερόν. Αν και είχαμε πολλά τεχνικά προβλήματα λόγω ενός προβλήματος οπτικής ίνας που παρουσιάστηκε».

«Φέτος έχουμε και πολλές ειδικές κατηγορίες εκπαιδευτικών»

Για τις ειδικές κατηγορίες εκπαιδευτικών που τοποθετήθηκαν στα σχολεία, αλλά και για τις 32 μόνιμες προσλήψεις ο κ. Κλάδης ανέφερε.
«Βλέπουμε ότι φέτος έχουμε και πολλές ειδικές κατηγορίες εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα αναλάβουν να διδάξουν στα σχολεία της περιοχής μας.
Από πολύ νωρίς και έγκαιρα φέτος το Υπουργείο Παιδείας έσπευσε να στελεχώσει ιδιαίτερα στις σχολικές μονάδες ΕΣΜΕΑΕ, δηλαδή τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, αλλά και τα τμήματα ένταξης, με ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και με ειδικό βοηθητικό προσωπικό και με προσλήψεις μονίμων όπως είδατε, αφού είχαμε προσλήψεις μονίμων και στον τομέα αυτό. Συγκεκριμένα πρόκειται για 32 μόνιμους νεοδιόριστοι εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, που τοποθετήθηκαν και διορίστηκαν στο νομό Ηλείας , 31 στα δημοτικά και μία νηπιαγωγός. Και έχουμε και ειδικότητες όπως σχολικοί  εκπαιδευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, στις σχολικές μονάδες μας. Το ενδιαφέρον και της πολιτείας, αλλά και της διεύθυνσης είναι σίγουρο ότι θα στρέφεται σε αυτό τον ευαίσθητο και απαιτητικό συνάμα τομέα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης».

«Όλοι μαζί για την ασφαλή έναρξη των σχολικών μονάδων του νομού Ηλείας»

Συνοψίζοντας για την ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς και για το έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο κ. Κλάδης τόνισε.
«Είναι μία δύσκολη και σύνθετη άσκηση αυτή, το ασφαλές άνοιγμα των σχολικών μονάδων, όχι μόνο στο νομό μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σε αυτό θα πρέπει να συμπράξουν όχι μόνο οι διευθυντές, προϊστάμενοι και εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών μονάδων, αλλά και άλλοι θεσμοθετημένοι φορείς, όπως είναι οι δημοτικές αρχές, μέσα από τα προγράμματα της καθαριότητας, των καθαριστριών και ούτω καθεξής. Σε αυτό τον άξονα έχει κινηθεί και η δική μου πρωτοβουλία, που έχω αναλάβει από την πρώτη μέρα, επισκεπτόμενος τους δημάρχους και τους αντιδημάρχους Παιδείας, προκειμένου να υπάρξει μία ουσιαστική συνεργεία και των δημοτικών αρχών και του εκπαιδευτικού προσωπικού και των διευθυντών και διευθυντριών των σχολικών μονάδων στον άξονα που λέγεται ασφαλής έναρξη των σχολικών μονάδων του νομού Ηλείας».

Όλη η επικαιρότητα