Ηλεία

‘Ηλιδα- Εστίαση: Τη μείωση των τελών κατά 50% ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή

Ακούστε το άρθρο

Για την ανακούφιση των επαγγελματιών της εστίασης…

Η προσωρινή μείωση κατά 50% του τέλους κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2021 λόγω COVID-19 για τα καταστήματα εστίασης, εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ήλιδας, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών.

Η μείωση αφορά καφετέριες, αναψυκτήρια, μπαρ, ψησταριές και εστιατόρια, με καταβολή τριών ισόποσων μηνιαίων δόσεων ως εξής: Της πρώτης δόσης με καταβολή την ημερομηνία έκδοσης της αδείας κοινοχρήστου χώρου. Της δεύτερης δόσης με καταβολή μετά από δυο μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της αδείας κοινοχρήστου χώρου. Της τρίτης δόσης με καταβολή μετά από τέσσερις μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της αδείας κοινοχρήστου χώρου.

Η μείωση των τελών ήταν ένα πάγιο αίτημα των καταστηματαρχών του δήμου, αφού τα καταστήματά τους, είτε ήταν κλειστά είτε λειτουργούσαν υπό όρους και μέτρα, χωρίς την χρήση τραπεζοκαθισμάτων και άρα κοινόχρηστων χώρων.
Έτσι κι αλλιώς, λόγω και της οικονομικής δυσπραγίας πάνω από έναν χρόνο με την πανδημία η πτώση του τζίρου, αλλά και η έλλειψη τζίρου για τα κλειστά καταστήματα, όπως του μεγαλύτερου μέρους της εστίασης, καθιστούσε επιτακτική ανάγκη την λήψη μέτρων.

Το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή εισηγήθηκε ο δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιάννης Λυμπέρης, τονίζοντας ότι η πρόταση της μείωσης, που συνέταξε η Διεύθυνση Οικονομικών εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων του δήμου, ώστε να μπορέσουν να στηριχτούν οι επαγγελματίες του δήμου, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της πανδημίας.

Όλη η επικαιρότητα