Ηλεία

Ηλ. Ξανθούλης (Εμπορικός Σύλλογος Πύργου): «Ευτυχώς που δεν κλείσαμε…»

Ακούστε το άρθρο

Το χειρότερο σενάριο με το καθολικό κλείσιμο των επιχειρήσεων απέφυγε ο εμπορικός κόσμος της Ηλείας, αφού παρά την απόφαση των αρμοδίων να χαρακτηριστεί ο νομός ως «κόκκινος» οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές με συνεχές ωράριο και θα λειτουργούν με τη μέθοδο «Click Away», ενώ θα υπάρχουν και εξαιρέσεις σε ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων οι οποίες θα μπορούν να δουλεύουν με τη μέθοδο «Click in shop» και με τους υγειονομικούς περιορισμούς που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, ο οποίος τόνισε πως μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις η αγορά επιστρέφει στη μέθοδο «Click Away», με μοναδικές εξαιρέσεις τις επιχειρήσεις βιβλιοπωλείων, ένδυσης, υπόδησης, προσωπικής φροντίδας και κομμωτηρίων που θα λειτουργούν με τη μέθοδο «Click in shop», δηλαδή προγραμματισμένα ραντεβού.

Δεν παρέλειψε δε να τονίσει πως τα υγειονομικά μέτρα είναι δύσκολα και παράλληλα κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες και τους καταναλωτές να τα τηρούν πιστά μιας και τα πρόστιμα είναι υψηλά.

«Ότι ζητάγαμε στο προηγούμενο lockdown, γίνεται τώρα» Ακολούθως επικεντρώθηκε στο θετικό στοιχείο που προκύπτει από την ανακοίνωση του νομού ως «κόκκινος», το οποίο δεν είναι άλλο από το ότι η αγορά συνεχίζει τη λειτουργία της έστω και με τη μέθοδο του «Click Away» και μειωμένο ωράριο.

«Ότι ζητάγαμε στο προηγούμενο lockdown, γίνεται τώρα. Έστω και με αυτόν τον τρόπο, οι επιχειρήσεις και οι ιδιοκτήτες τους συνεχίζουν να έχουν επαφή με τους καταναλωτές», δήλωσε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας, έκανε αναφορά και σε όσα εκτιμά ότι θα συνέβαιναν σε περίπτωση τρίτου καθολικού lockdown. «Σε περίπτωση που καταλήγαμε σε τρίτο lockdown, δεν θα άνοιγε πάνω από το 50% των καταστημάτων. «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» θα έλεγα στην προκειμένη περίπτωση, μιας και πάρθηκε η καλύτερη απόφαση στο χειρότερο σενάριο», επεσήμανε. Συμβουλές για προσεκτική λειτουργία Προκειμένου να μην υπάρχουν ευτράπελα το επόμενο διάστημα μέχρι και τη λήξη αυτής της κατάστασης, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου θέλησαν μέσω της προσωπικής τους σελίδας στο Facebook να συμβουλέψουν τον επιχειρηματικό κόσμο και τους καταναλωτές.

Η πρώτη ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής: «Μετά την ανακοίνωση για την εξέλιξη της πανδημίας στον Δήμου Πύργου, ενημερώνουμε πως η λειτουργία του λιανεμπορίου θα γίνεται με τη μέθοδο “Click Away” (παραλαβή κατόπιν παραγγελίας), λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού “Click in shop”.

Για τα καταστήματα αυτά, θα πρέπει να υπάρχει προσοχή με όλα τα ραντεβού τα οποία πρέπει να αναγράφονται σε μία κατάσταση σε περίπτωση τυχόν ελέγχου, ενώ όσον αφορά τα άτομα είναι βάση τετραγωνικών του καταστήματος.

Τα ραντεβού κλείνονται ή τηλεφωνικά και αποστολή sms με την ώρα του ραντεβού ή μέσω e-shop και αποστολή email για το ραντεβού. Τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας. Τηρούμε τα μέτρα γιατί τα πρόστιμα είναι μεγάλα. Ωράριο λειτουργίας συνεχές έως τις 17:00»

Όλη η επικαιρότητα