Κόσμος

ΗΠΑ: Το Apple Watch γλίτωσε γυναίκα από το θάνατο

ΡΟΛΟΙ APPLE
Ακούστε το άρθρο

Γυναίκα από το Μίτσιγκαν ενημέρωσε πως το Apple Watch της έσωσε τη ζωή, όταν την ειδοποίησε για κατακόρυφη αύξηση του σφυγμού της “ενώ το πιο ακραίο που είχα κάνει ήταν να περπατήσω 12 βήματα”. Αυτό που της συνέβαινε ήταν έμφραγμα.

To Apple Watch που φορούσε γυναίκα, στο Μίσιγκαν της έσωσε τη ζωή: την ειδοποίησε πως έχει υψηλό σφυγμό, του επιπέδου που θα έπρεπε να αναζητήσει ιατρική βοήθεια. Όταν το έκανε αυτό, έμαθε ότι είχε πάθει έμφραγμα. Η Νταϊάνα Φίνστρα εξήγησε πως ο σφυγμός της παρουσίασε κατακόρυφη αύξηση, ενώ εκείνη δεν έκανε κάποια έντονη σωματική άσκηση.

“Στις 22 Απριλίου είχα 169 χτύπους την ώρα. Το πιο ακραίο που είχα κάνει ήταν να περπατήσω 12 βήματα. Πήρα στο τηλέφωνο το σύζυγο μου και τον ρώτησα αν θα έπρεπε να ανησυχήσω. Μου είπε να πάρω αμέσως το γιατρό”. Ο γιατρός της είπε να πάει στα επείγοντα νοσοκομείου, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε μάθει έμφραγμα.

Όπως της εξήγησαν, οι γυναίκες βιώνουν διαφορετικά από τους άνδρες αυτό το περιστατικό και κάποιες δεν αντιλαμβάνονται καν, πως έχουν πάθει έμφραγμα. “Εν αντιθέσει με τους άνδρες που αισθάνονται σαν να έχει καθίσει ελέφαντας στο στήθος τους, τα συμπτώματα των γυναικών είναι πολύ διαφορετικά. Είχα αισθανθεί πόνο στο αριστερό χέρι και είχε πρηστεί λίγο το αριστερό πόδι, ενώ είχα και δυσπεψία. Είχα σκεφτεί πως επρόκειτο για παλινδρόμηση, κάτι που προέκυψε τα τελευταία χρόνια της ζωής μου -έχω μεγαλώσει. Το πιο σοβαρό πρόβλημα που είχα, ήταν ένας πόνος στον ώμο. Τον απέδωσα στις δουλειές που είχα κάνει νωρίτερα, ότι είχα τραβήξει κάποιο μυ ενώ σκούπιζα με την ηλεκτρική σκούπα”.

Στα επείγοντα της έδωσαν ασπιρίνη και την υπέβαλαν σε σειρά εξετάσεων, για να διαπιστώσουν πως είχε απόφραξη αρτηρίας. Για την ακρίβεια, είχε ‘widowmaker heart attack’. Είναι άτυπος όρος για το έμφραγμα που περιλαμβάνει 100% απόφραξη στην αριστερή πρόσθια κατιούσα αρτηρία -LAD. Είναι και το πιο θανατηφόρο είδος, κυρίως όταν συμβαίνει εκτός νοσοκομείου.

Η Φίνστρα απέδωσε στο Apple Watch τη σωτηρία της και πρόσθεσε ότι αν δεν είχε λάβει την προειδοποίηση, ενδεχομένως να πάθαινε και άλλο έμφραγμα -αφού δεν θα αναζητούσε ιατρική βοήθεια. Μετά ευχαρίστησε και το σύζυγο της, που της πήρε δώρο το Apple Watch.

Πηγή: news247,gr

Όλη η επικαιρότητα