Αχαϊα

Ηρωική πράξη από τον αρχηγό της ΑΕ Αιγίου – Έσωσε ηλικιωμένη γυναίκα

Ακούστε το άρθρο

Συγκλονίζει η ηρωική πράξη του Στέφανου Τριανταφύλλου.

Ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής (αρχηγός της ΑΕ Αιγίου) έσωσε από βέβαιο θάνατο ηλικιωµένη γυναίκα στο Αίγιο µε κίνδυνο της ίδιας του της ζωής, όταν το διαµέρισµά της έπιασε φωτιά!

Ηταν χθες λίγο µετά τις 12 το µεσηµέρι, όταν ο Τριανταφύλλου κατά τη διάρκεια της εργασίας του ήταν στο αυτοκίνητο µε συνάδελφό του και περνούσαν από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Κάποια στιγµή βλέπει πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από διαµέρισµα στον 2ο όροφο πολυκατοικίας και µια ηλικιωµένη γυναίκα να έχει ανοίξει το παράθυρο και να έχει υποστεί σοκ. «Λέω αµέσως στον οδηγό να σταµατήσει. Βλέπω τη γυναίκα στο παράθυρο να µην µπορεί να βγάλει φωνή. Παίρνω αµέσως την πυροσβεστική, τους λέω την οδό και κλείνω το τηλέφωνο. Αλλά τι να περιµένω; Πίστευα πως θα πεθάνει και αµφιβάλλω αν είχαν καταλάβει κάτι οι περίοικοι. Πλησιάζω στην πολυκατοικία, χτυπάω τα κουδούνια και τελικά µου άνοιξε µια κοπέλα. Ανεβαίνουµε πάνω και η πόρτα δεν άνοιγε.

Τελικά, της έδωσα µια κλωτσιά, µπήκα µέσα και δεν έβλεπα το παραµικρό από τους καπνούς. Εν τω µεταξύ, πάνω στον πανικό µου, είχα ξεχάσει και τη µάσκα στο αυτοκίνητο και δεν µπορούσα να αναπνεύσω.

Είδα το άσπρο σάλι που φορούσε και έτσι την εντόπισα», λεει ο Στέφανος Τριανταφύλλου και συνεχίζει: «Οταν την πλησίασα, η γυναίκα είχε πάθει σοκ και δεν κουνιόταν από τη θέση της. Την έσυρα έξω για να µην πεθάνουµε και οι δύο από ασφυξία. Για µένα δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη. Από τη στιγµή που το είδα, θα έµπαινα µέσα. Φοβήθηκα µήπως είναι παιδιά στο διαµέρισµα».

Αφού έβγαλε τη γυναίκα έξω από το διαµέρισµα, ήπιε λίγο νερό που του έφεραν και έφυγε! Η φωτιά προκλήθηκε από κατσαρόλα, την οποία είχε ξεχάσει η ηλικιωµένη γυναίκα ανοιχτή.

«ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΜΑΣ»

Την είδηση έκανε γνωστή η διοίκηση της ΑΕ Αιγίου που εξέδωσε ανακοίνωση:

«Μόνο χαρά και υπερηφάνεια νιώθουµε για ένα δικό µας παιδί. Πιο συγκεκριµένα σήµερα το πρωί σε διαµέρισµα που είναι δίπλα από τον κήπο τον Υψηλών Αλωνιών έπιασε φωτιά µε αποτέλεσµα να κινδυνεύει η ζωή της ηλικιωµένης ιδιοκτήτριας του.

Ο αρχηγός της οµάδας µας Στέφανος Τριανταφύλλου που τυχαίως εργαζόταν σε κοντινή απόσταση, έτρεξε γρήγορα και µε αυτοθυσία αφού έσπασε την πόρτα του διαµερίσµατος διέσωσε την ηλικιωµένη γυναίκα. Ως διοίκηση της ΑΕ Αιγίου σε συγχαίρουµε για αυτή την πράξη σου και είµαστε περήφανοι που είσαι µέλος της οµάδας µας!»

Όλη η επικαιρότητα