Ηλεία

Πύργος: Ηχηρό μήνυμα εργαζόμενων και συνταξιούχων στο χθεσινό συλλαλητήριο

Ακούστε το άρθρο

Το δικό τους ισχυρό μήνυμα για την κατάσταση που βιώνει η χώρα σε διάφορους τομείς και τα αντιλαϊκά μέτρα που δέχονται οι εργατικές τάξεις από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, έδωσαν χθες το απόγευμα μέσω του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία ΟΤΕ τα σωματεία και οι σύλλογοι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Καταστήματα του Ν. Ηλείας, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πύργου και περιχώρων, η ΕΛΜΕ Ηλείας, εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης, αντιπροσωπεία της Ομάδας Γυναικών Πύργου.

Πρώτος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Γραμματέας της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος, που τόνισε πως η σιωπή δεν οδηγεί πουθενά και θα πρέπει να υπάρξουν μαζικοί οργανωμένοι αγώνες που θα φέρουν ικανοποίηση των δικαιωμάτων του λαού. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα βασικά και χρόνια αιτήματα των αγροτών, προκειμένου να μπορούν οι αγρότες να ανταπεξέρχονται και να μην αναγκάζεται ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό αγροτών να εγκαταλείπει τον «πλούσιο» πρωτογενή τομέα της Ηλείας. Τέλος, ζήτησε και την παρουσία των αγωνιστών αγροτοκτηνοτρόφων την επόμενη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου σε αγροτοδικείο στην Αμαλιάδα και σε κινητοποίηση της ΟΑΣΗ την αμέσως επόμενη μέρα στον Πύργο.

Σύντομο χαιρετισμό πραγματοποίησε και ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Νομού Ηλείας Αλέξης Τσαουσάκης, υποστήριξε πως ενώνουν και οι ίδιοι τη φωνή τους ενάντια στην εντεινόμενη  αντιλαϊκή επίθεση που βιώνουν όλοι ανεξαιρέτως και στην προσπάθεια των κυβερνήσεων να φορτώσουν όλα τα προβλήματα πάνω στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Επεσήμανε ακόμα τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο τουρισμός στη χώρα, κλάδος με τον οποίο ασχολείται και ο ίδιος, και ισχυρίστηκε πως θα πρέπει να γίνουν διεκδικήσεις από το λαό μιας και τίποτα δεν πρόκειται να τους δοθεί απλόχερα.

 «Αντιλαϊκή κυβέρνηση»

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως Μπάμπης Καλαντζής, που στάθηκε στην ανικανότητα του κράτους για τη λήψη μέτρων που να προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια του λαού, καθώς και τη δουλειά και το εισόδημα των εργαζομένων σε συνθήκες της νέας καπιταλιστικής κρίσης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρωτοφανή και άγρια καταστολή μαθητών που διαδήλωναν, καθώς και στο λάθος της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα για την εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που είχε αποτέλεσμα την έξαρση του ιού τις μέρες αυτές. Τέλος μίλησε για τα προβλήματα της υγείας τόσο στη χώρα όσο και στην Ηλεία, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο οι κινητοποιήσεις με αφορμή όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Την ομιλία ακολούθησε η πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου οι συμμετέχοντες βροντοφώναξαν συνθήματα ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης κρατώντας πανό.

Όλη η επικαιρότητα