Ηλεία

Η ανάπτυξη του Πύργου περνά από τον Κούβελο

Ακούστε το άρθρο

Μετά από ένα χρόνο περίπου, από την προηγούμενη συνάντησή τους, το συμβούλιο κοινότητας Πύργου προσκάλεσε εκ νέου τους κατοίκους των περιοχών του Κούβελου, της Αγίας Παρασκευής, αλλά και από τα Λιθαράκια, για να συζητήσουν το τι έγινε στην περιοχή και τι πρέπει να γίνει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, για να μπορέσει αυτή να αναβαθμιστεί σε όλους τους τομείς και κυρίως αθλητικά και πολιτιστικά.

Τον Δήμο Πύργου στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων στον Κούβελο εκπροσώπησε ο αναπληρωτής δήμαρχος κος Γιάννης Αργυρόπουλος, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος του συμβουλίου κος Βασίλης Φάμελλος και ο Αντιπρόεδρος κος Σπύρος Σιδηροκαστρίτης, όπως και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.

Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η καθαριότητα, η διάνοιξη των περιφερειακών δρόμων έτσι ώστε να είναι καλύτερη η μετακίνηση των πολιτών και φυσικά η περαιτέρω αξιοποίηση του χώρου, όπως του κτιρίου όπου θα στεγαστεί το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, του κλειστού γυμναστηρίου και του θεάτρου. Όλοι οι πολίτες πήραν το λόγο και είπαν την άποψή τους για το πώς φαντάζονται την περιοχή στο άμεσο αλλά και σε πιο μακροπρόθεσμο χρονικό διάστημα.

Η τοπική κοινότητα Πύργου τόνισε ότι θα γίνουν και άλλες παρόμοιες συναντήσεις με κατοίκους περιοχών Πύργου το προσεχές χρονικό διάστημα για να καλυφτεί όλος ο δήμος.

Γιάννης Αργυρόπουλος : «Δεν είμαστε …μάγοι και ταχυδακτυλουργοί. Έχουμε δρομολογήσει εξελίξεις όμως σε πάρα πολλά»

Ο Γιάννης Αργυρόπουλος αναπληρωτής δήμαρχος Πύργου στάθηκε στις προσπάθειες του δήμου να την ανάπτυξη της περιοχής, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να λυθούν όλα τα προβλήματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

“Η δημοτική αρχή είναι παρούσα σε όλες τις συγκεντρώσεις, σε όλες τις συσκέψεις που προκαλούν, είτε μεμονωμένοι συνδημότες μας, είτε σύλλογοι και φορείς. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με τους κατοίκους του Κούβελου και της Αγίας Παρασκευής τα προβλήματά τους. Ήδη έχουμε δρομολογήσει εξελίξεις σε πάρα πολλά. Βεβαίως δεν είμαστε …μάγοι και ταχυδακτυλουργοί για να τα λύσουμε όλα μέσα σε λίγους μήνες. Το βασικότερο όμως και το κυρίαρχο και την περιοχή είναι ότι ξεκινήσαμε ένα σπουδαίο εγχείρημα, που δεν είναι άλλο από τη διάνοιξη δρόμων που προβλέπονται στο ρυμοτομικό σχέδιο. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες μέρες, η αρχή όμως είναι το ήμισυ του παντός. Και σιγά-σιγά με δικά μας μέσα, αλλά και μέσω προγραμμάτων στα οποία θα προσπαθήσουμε να ενταχθούμε, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο δίκτυο δρόμων που θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα των συνδημοτών μας, αλλά παράλληλα θα δώσουν και αναπτυξιακές προοπτικές στην Ανατολική πλευρά του Πύργου πού όντως είναι υποβαθμισμένη. Όσον αφορά τα θέματα της καθημερινότητας, προσπαθούμε να δίνουμε απαντήσεις και σε ζητήματα καθαριότητας και σε ζητήματα φωτισμού, αλλά και σε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας. Και βεβαίως ένας επιπλέον στόχος είναι να ζωντανέψουμε αυτόν εδώ το χώρο, τον Κούβελο, που είχε παρατηθεί στην τύχη του. Ήδη γίνονται εργασίες προκειμένου το κτίριο να γίνει ξανά λειτουργικό για να στεγάσει εδώ ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε λίγες ημέρες. Έτσι λοιπόν θα αποκτήσει ζωή αυτό εδώ το παρατημένο κτίριο και παράλληλα κοιτάμε το πώς θα αξιοποιήσουμε μετά από πολλά χρόνια και το κλειστό γυμναστήριο που είναι δίπλα. Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν γίνονται όλα μέσα σε λίγους μήνες, έχουμε πρόγραμμα, έχουμε στόχους, έχουμε διεκδικητικό πνεύμα, κάτι που έχει αποδείξει επανειλημμένα και ο δήμαρχος ο Τάκης Αντωνακόπουλος τον οποίο εκπροσωπώ εγώ σήμερα εδώ, σε αυτή εδώ την λαϊκή συνέλευση των κατοίκων”.

Βασίλης Φάμελλος : «Έχουν γίνει έργα, πρέπει να γίνουν περισσότερα»

Από την πλευρά του ο Βασίλης Φάμελλος πρόεδρος κοινότητας Πύργου τόνισε χαρακτηριστικά.

“Πριν από περίπου ένα χρόνο είχαμε ξαναβρεθεί εδώ με την παρουσία κατοίκων της περιοχής για να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ήρθαμε πάλι εδώ φέτος καλώντας κατοίκους από την περιοχή του Κούβελου, της Αγίας Παρασκευής ακόμη και από τα Λιθαράκια για να συζητήσουμε πάλι και να δούμε τι έγινε, τι δεν έγινε, τι παραπάνω χρειάζεται να γίνει, αλλά να συζητήσουμε και την αξιοποίηση του χώρου αυτού, όπου υπάρχει η υποδομή, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά υπάρχει και ένα κτίριο ανεκμετάλλευτο το οποίο θα μπορούσε από τον Δήμο να χρησιμοποιηθεί με κάποιον τρόπο. Από πέρσι σίγουρα έχουν γίνει κάποιες ενέργειες και από εμάς με την τοποθέτηση αθλητικών εγκαταστάσεων εδώ και από τη δημοτική αρχή, με τον καθαρισμό δηλαδή της περιοχής, όπου αντιμετωπίζαμε προβλήματα καθαριότητας, αλλά και οδοποιίας. Σίγουρα έχουν γίνει κάποια πράγματα, απλά σήμερα ήρθαμε να αξιολογήσουμε και να δούμε τι έχει γίνει και τι δεν έγινε. Σίγουρα η περιοχή χρειάζεται περαιτέρω ανάπτυξη και νομίζω ότι οι αρμόδιοι να απαντήσουν σε αυτό είναι και οι κάτοικοι της περιοχής”.

Σπύρος Σιδηροκαστρίτης : «Είναι γειτονιές για χρόνια εγκαταλελειμμένες»

Ακόμη ο Σπύρος Σιδηροκαστρίτης αντιπρόεδρος συμβουλίου κοινότητας Πύργου ανέφερε σχετικά.

“Σκοπός της σημερινής συνάντησης είναι να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ανατολική πλευρά της πόλης, τα Λιθαράκια, η Αγία Παρασκευή, ο Κούβελος πού είναι γειτονιές για χρόνια εγκαταλελειμμένες. Όπως επίσης και οι είσοδοι της πόλης, τόσο από την οδό Αλφειού, αλλά και από την Ολυμπίων. Ελπίζουμε μέσα από αυτή την συνάντηση, στην συνεργασία με τους ενεργούς πολίτες της πόλης μας, των γειτονιών μας, έτσι ώστε όλοι μαζί να προχωρήσουμε και να ασκήσουμε πίεση προς τους υπεύθυνους, τόσο στο δήμο όσο και στην περιφέρεια, ούτως ώστε τα χρόνια προβλήματα των περιοχών μας να μπουν σε τροχιά επίλυσης. Διεκδικούμε την διάνοιξη όλων των αδιάνοικτων δρόμων που βρίσκονται στο σχέδιο πόλης, αλλά είναι μόνο στα χαρτιά. Την διάνοιξη της περιμετρικής του Κούβελου και την συνέχειά της μέχρι την Αγίου Γεωργίου. Την διάνοιξη της περιμετρικής που θα τελειώνει στην οδό Αλφειού, όπως επίσης και των συνδετήριων οδών για την Κολιρίου και αρκετές άλλες. Ελπίζουμε ο θεσμός των λαϊκών συνελεύσεων έτσι όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη, να γίνει ένας πραγματικός θεσμός για την πόλη μας. Παρόλα τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας και λόγω της έξαρσης της πανδημίας, ελπίζουμε να μην αποτελέσει εμπόδιο και να κάνουμε σε όλες τις γειτονιές του Πύργου λαϊκές συνελεύσεις”.

Όλη η επικαιρότητα