Ελλάδα

Η απολογία ενός δολοφόνου  που άφησε την Ελλάδα με το στόμα ανοιχτό…

Ακούστε το άρθρο

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ



Γράφει η Τασούλα Παπανικολάου

apapanikolaou@star.gr


Επί 37 ημέρες έπαιζε θέατρο.Δάκρυζε μπροστά στις κάμερες. Έδειχνε να είναι σε σοκ. Κρατούσε το παιδί του στην αγκαλιά στην κηδεία της γυναίκας του. Έκλαιγε..

Αγκάλιαζε την μητέρα της Καρολάϊν σαν να μην συμβαίνει κάτι… Υποδυόταν το ρόλο του καλά. Η αυλαία όμως έπεσε και το αληθινό του πρόσωπο αποκαλύφθηκε. Εκείνος είναι που έπνιξε το κορίτσι, θανάτωσε το σκύλο, σκηνοθέτησε τη ληστεία.

Οι υπόνοιες που όλοι είχαν από την αρχή βγήκαν αληθινές.

Πέντε ώρες κράτησε η απολογία του στον ανακριτή. Και τα μεγάλα ερώτηματα παραμένουν. Γιατί το έκανε; Το είχε προσχεδιάσει ή όχι;

Η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ σας αποκαλύπτει τους ισχυρισμούς του στον ανακριτή.

Ξεκίνησε λέγοντας…

«Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει τον πόνο που προκάλεσα.

Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος, το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου»

Πως περιέγραψε την στιγμή του πνιγμού

Ανακριτής: «Κατά τη διάρκεια  που πιέζατε τη σύζυγό σας προς το μαξιλάρι τα χέρια της που βρίσκονται;»

Κατηγορούμενος: «Τα χέρια της έχουν πλήρη κίνηση .Η σύζυγος μου  κατά τη διάρκεια που εξελίσσεται το περιστατικό ,ήταν σκεπασμένη μέχρι το λαιμό και τα χέρια της κάνουν όση κίνηση της επιτρέπει το σεντόνι προσπαθώντας να κατευθύνει προς το μέρος μου τα χέρια της για να απελευθερωθεί»

Ανακριτής: «Κατά τη διάρκεια που εξελίσσεται το περιστατικό κατά το οποίο πιέζετε τη σύζυγό σας προς το μαξιλάρι τοποθετήσατε τα χέρια σας στο στόμα της συζύγου σας;»

Κατηγορούμενος: «Δεν ξέρω αν κάποια στιγμή στην αρχή του περιστατικού ο πήχης του χεριού μου βρέθηκε κάτω από το μαξιλάρι αλλά σε καμία περίπτωση δεν πίεσα παρατεταμένα με τα χέρια μου το στόμα της συζύγου μου

Πως δικαιολόγησε  την τελευταία φωτογραφία της Καρολάιν»

Ανακριτής: «Πώς εξηγείτε  το γεγονός ότι στις 12 :23 υπάρχει screen shot στο κινητό της συζύγου σας από την κάμερα του σαλονιού που δείχνει εσάς και το παιδί στον καναπέ; Αυτή η κίνηση της συζύγου σας δεν δείχνει έναν άνθρωπο που ενδιαφερόταν αν όχι για εσάς  τουλάχιστον για το παιδί;»

Κατηγορούμενος: «Δεν μπορώ να αμφισβητήσω ότι όντως   η σύζυγός μου στις 12:23 ήθελε να δει αν είναι καλά το παιδί. Επίσης μπορεί να ήθελε απλά να τσεκάρει που είμαστε εγώ και το παιδί ή να τσεκάρει αν εγώ κοιμάμαι για να κοιμηθεί και αυτή .Αυτό που μπορώ να σας πω σίγουρα είναι ότι εφόσον η σύζυγός μου μου είχε πει ότι δε θέλει να ανέβω στην κρεβατοκάμαρα  ,ούτε να της πάω το παιδί δεν  δεν υπήρχε περίπτωση να ρίξει τον εγωισμό της προκειμένου να τα ξαναβρούμε .Θεωρώ πως αυτό το screen shot δείχνει ότι περίπου δύο ώρες αφότου είχε λάβει χώρα το περιστατικό  με το μωρό στον καναπέ εκείνη εξακολουθούσε να μην θέλει στην κρεβατοκάμαρα ούτε εμένα ούτε το παιδί»

 Γιατί έβαλε το παιδί δίπλα στη νεκρή γυναίκα του

Ανακριτής: «Πως συνδυάζεται η αγάπη σας προς το παιδί  όπως λέτε στις καταθέσεις σας με την κίνησή σας να τοποθετήσετε  το παιδί δίπλα  στη νεκρή σύζυγό σας και πως εξυπηρετούσε  αυτή η κίνηση  το στήσιμο εκ μέρους σας του σκηνικού ληστείας;»

Κατηγορούμενος: «Τοποθέτησα το παιδί στο συγκεκριμένο σημείο όχι γιατί η κίνησή μου θα εξυπηρετούσε σε κάτι το σκηνικό ληστείας αλλά προκειμένου να διασφαλίσω  ότι το παιδί θα ήταν ασφαλές μέχρι να έρθει η Αστυνομία Το παιδί ήταν εξοικειωμένο  να κοιμάται σε εκείνη τη θέση μεταξύ της μητέρας του και του λίκνου καθώς δεν υπήρχε περιθώριο να πέσει από το κρεβάτι ούτε να κινδυνεύσει .Καταλαβαίνω πόσο  άσχημα δείχνει αυτό που έκανα αλλά με το θολωμένο μου μυαλό και λόγω έλλειψης κάθε άλλης επιλογής θεώρησα πως αυτή θα ήταν η πιο ασφαλής θέση για το παιδί. »

 Γιατί η Καρολάιν έψαχνε ξενοδοχείο;

Ανακριτής: «Πως εξηγείτε  ότι η σύζυγός σας αναφέρει  ότι  στις 3/07/2020  βρήκε κάποιο άλλο σπίτι και πως ότι  στις 11/05/2021  έκανε αναζήτηση δωματίου στο Booking;»

Κατηγορούμενος: «Στις 3.07.2020 το παιδί μας νοσηλευόταν σε ιδιωτική  κλινική στο Μαρούσι και το επισκεπτόμασταν πρωί και απόγευμα .Εγώ την ίδια περίοδο  είχα και πτήσεις  και γύρναγα το βράδυ  με αποτέλεσμα η σύζυγός μου να νιώθει αρκετά πιεσμένη .Μου είχε αναφέρει ότι είχε βρει ένα διαμέρισμα κοντά στην κλινική  ώστε να μπορεί να πηγαίνει με τα πόδια να επισκέπτεται το μωρό .Δεν είχε την έννοια ότι θα αποχωρούσε μόνιμα από την συζυγική στέγη .Την αναζήτηση ξενοδοχείου στις 11.05.2021 τη συνδέω  με ότι ήδη μου είχε πει να κρατήσω το παιδί την επόμενη ημέρα και πως ήθελε να μείνει μόνη της καθώς και πως το ίδιο βράδυ  μου είχε πει να μην ανεβάσω το παιδί  στην κρεβατοκάμαρα»

 Γιατί άνοιξε το mail του μόλις την έπνιξε;

Ανακριτής: «Για ποιο λόγο όταν στήσατε το σκηνικό ληστείας  είχατε μαζί σας το κινητό τηλέφωνο για ποιο λόγο στις 4.36 ελέγχετε τα mail σας;»

Κατηγορούμενος: «Το κινητό απλά το είχα πάνω μου χωρίς αυτή η κίνηση να εξυπηρετεί κάτι ενώ ο λόγος που μπήκα στα mail μου ήταν γιατί μου είχε έρθει ένα mail  από τη σύζυγό μου  το οποίο ήταν το mail με το περιεχόμενο “you re stupid»

Πότε έβγαλε την  κάρτα μνήμης από την κάμερα;

Ανακριτής: «Πώς εξηγείτε  το γεγονός ότι  η τελευταία εγγραφή γίνεται 1.19 και 22 δευτερόλεπτα  και μετά δεν υπάρχει άλλη λειτουργία της κάμερας Μήπως αυτό δείχνει αφαίρεση κάρτας  μνήμης της κάμερας σε χρόνο πριν από το θάνατο;»

Κατηγορούμενος: «Η κάμερα κατέγραφε σε 24ωρη βάση και δεν είχαμε ενεργοποιήσει ποτέ  τον ανιχνευτή κίνησης στο χώρο .Για να υπάρχει σύνδεση με την κάμερα έπρεπε να υπάρχει κάποια σύνδεση χρήστη με την κάμερα .Εφόσον δεν υπήρξε κάποια ενέργεια από κάποιον χρήστη  είναι λογικό η κάμερα  να μην καταχωρίσει τίποτα μετά την 1.19  χωρίς αυτό να σημαίνει  ότι η κάρτα αφαιρέθηκε σε χρόνο προγενέστερο  του θανάτου»

Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης ΣΤΗΝ “ΠΑΤΡΙΣ”

Ο δικηγόρος του πιλότου,  Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης δήλωσε στην εφημερίδα Πατρίς πως.. «Έχει ομολογήσει το έγκλημα. Μετανιώνει κάθε λεπτό για το κακό ..Μακάρι να γύριζε τον χρόνο πίσω και να αλλάξει τα πάντα. Δεν θέλει να δικαιολογήσει την πράξη του και θέλει να τιμωρηθεί για αυτό που έκανε. Έδωσε τις εξηγήσεις στον ανακριτή. Θα είναι στη διάθεση των αρχών για κάθε διευκρίνηση και κάθε στοιχείο που θα προκύψει. Κύριο μέλημά του είναι το μέλλον της κόρης του και θέλει να γίνει το καλύτερο για αυτή.

Η υπόθεση δεν κλείνει. Ο ανακριτής έχει πια τον πρώτο λόγο  στις έρευνες που θα γίνουν από εδώ και πέρα. Και θα δείξει αν το είχε προσχεδιάσει ή όχι.

Όλη η επικαιρότητα