Ηλεία

Ηλεία: Η αύξηση των κρουσμάτων επιβάλλει ατομική ευθύνη

Ακούστε το άρθρο

Κλειστό για το κοινό παραμένει το δημαρχείο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, μετά την ύπαρξη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων  σε εργαζόμενους. 

Ήδη έχει  ξεκινήσει η απολύμανση στους χώρους του δημαρχείου ενώ κάποιοι εργαζόμενοι έλαβαν εντολή από τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών, όπως αντίστοιχα και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές της εβδομάδας ο ΕΟΔΥ προέβη στη λήψη δειγμάτων από το σύνολο των εργαζομένων στο δημαρχείο. Να σημειωθεί ότι οι νοσούντες δεν είναι κάτοικοι ή δημότες Κρεστένων.

Χθες ήταν η Αμαλιάδα, σήμερα είναι η Κρέστενα και o Πύργος, αύριο θα είναι κάποια άλλη περιοχή του Νομού. Η εξάπλωση του κορωνοιού συνεχίζεται, παρά τα μέτρα που εντείνονται καθημερινά. Πλέον η ατομική ευθύνη και η πειθαρχία του κάθε Ηλείου είναι πρωτεύουσες.

Δεδομένου ότι ένα από τα βεβαιωμένα κρούσματα είναι εργαζόμενη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (βοηθητικό προσωπικό) η διεύθυνση σε συνεργασία όλους τους εμπλεκόμενους φορείς εξετάζει τη λήψη μέτρων για την προφύλαξη των μαθητών. Στο πλαίσιο αυτό ήδη εδόθη εντολή για απολύμανση του σχολείου.

Υπενθυμίζουμε πως θετικά τεστ στο παρελθόν έχουν βγει αρνητικά (περίπτωση μαθητή Δήμου Πύργου) οπότε θα γίνουν και δεύτερα τεστ για επιβεβαίωση.

Αναγνωρίζοντας την  δύσκολη συνθήκη που αποτελεί για όλους  ο περιορισμός των κοινωνικών δραστηριοτήτων , το patrisnews.com απευθύνει έκκληση στην συλλογική δέσμευση και την ατομική ευθύνη. Πρέπει να συμπράξουμε όλοι απέναντι στον κοινό εχθρό και να τηρούμε τις συστάσεις των ειδικών για να μην δούμε δραματική αύξηση των κρουσμάτων που θα απαιτήσουν την λήψη νέων μέτρων

Το στοίχημα αυτό το φθινόπωρο είναι προσωπική ευθύνη, προσωπική ευθύνη, προσωπική ευθύνη.

Όλη η επικαιρότητα