«Η γη της Ελιάς» – Αποκάλυψη Δημακόγιαννη: Δεν «γυρίζεται» στη Μάνη – Τουριστικά την ωφελεί! (vid)

Share

«Τραγικά» κακή η απόδοση στο μανιάτικο μοιρολόϊ – «Ξένα» στη Μάνη ονόματα , σπίτια και ελαιώνες του σήριαλ – Τι έχει επισημάνει ο εκδότης – δημοσιογράφος της «Αδούλωτης Μάνης» στη σεναριογράφο – Ποια είναι η πραγματικότητα για την βεντέτα στη Μάνη!

Ως προϊόν μυθοπλασίας αντιμετωπίζει το σήριαλ «Η γη της Ελιάς» ο εκδότης – δημοσιογράφος της «Αδούλωτης Μάνης» Γιώργος Δημακόγιαννης. Μιλώντας αποκλειστικά στο notospress.gr αποκαλύπτει ότι το σήριαλ στο μεγαλύτερο μέρος του γυρίζεται στην Κύπρο και όχι στη Μάνη. Εντοπίζει πολλές ανακολουθίες: ονόματα, τοπία, απόδοση εθίμων, μάζεμα της ελιάς, ύφος και τελικά και ήθος στην βεντέτα.

Ο Γιώργος Δημακόγιαννης είναι ίσως ο καταλληλότερος άνθρωπος για να ασκήσει κριτική στο σήριαλ και φαίνεται να το κάνει με πολύ καλή πρόθεση αντιμετωπίζοντάς το ως προϊόν μυθοπλασίας, ως τέχνη, που μπορεί να έχει και ανακρίβειες και λάθη μιας και δεν αποτελεί ντοκιμαντέρ καταγραφής της μανιάτικης ζωής και παράδοσης. Θεωρεί ότι σε επίπεδο διαφήμισης και τουρισμού θα ωφελήσει την Μάνη προβάλλοντας όμορφα τοπία της περιοχής. Εκτιμά ότι ο σκηνοθέτης επέλεξε την Μάνη λόγω της στιβαρής εικόνας της ενώ πολλά σημεία του σεναρίου δεν την αφορούν. Η μεγάλη πλειοψηφία των επεισοδίων γυρίζεται στην Κύπρο με εμβόλιμα πλάνα οι σκηνές από την Μάνη.

Ο Γιώργος Δημακόγιαννης καλεί τους Μανιάτες που ανησυχούν αν ενοχλούνται να αλλάξουν απλά κανάλι αλλά επισημαίνει ότι οι πραγματικοί μανιάτες πρέπει να αποδεικνύουν την αγάπη τους για τη Μάνη όχι στην εικονική πραγματικότητα αλλά στην πραγματική ζωή και τους καλεί να παρέμβουν όλοι σε ζητήματα όπως οι ανεμογεννήτριες και οι δασικοί χάρτες.

Η τοποθέτηση του Γιώργου Δημακόγιαννη στο notospress.gr έχει μεγάλο ενδιαφέρον ειδικά στο σημείο που εξηγεί ποιοι ήταν οι λόγοι της Μανιάτικης βεντέτας που βέβαια έχει εκλείψει εδώ και πολλά χρόνια.