Κόσμος

Η δασκάλα που δίνει μάθημα ζωής – Διδάσκει σε 5χρονα την ώρα της χημειοθεραπείας

Ακούστε το άρθρο

Η Κέλι Κλάιν είναι δασκάλα στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Όχι όμως μια οποιαδήποτε δασκάλα. Αλλά για παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής, αρνούμενη πεισματικά να το βάλει κάτω.

Η ιστορία της έχει γίνει viral στο διαδίκτυο καθώς, ενώ υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες παλεύοντας με τον καρκίνο των ωοθηκών, συνεχίζει ακάθεκτη να δίνει το «παρών» στη σχολική τάξη, διδάσκοντας στους αγαπημένους μαθητές της μέσω τηλεκπαίδευσης, ακόμα και κατά τη διάρκεια των θεραπειών.

Μητέρα και η ίδια δύο παιδιών, αρνείται να λάβει αναρρωτική άδεια κατά την περίοδο των θεραπειών και συνδέεται διαδικτυακά με τους μαθητές, μιλώντας τους και διαβάζοντάς τους παραμύθια από την κλινική.

Έτσι, τα παιδιά δεν χάνουν επαφή με την αγαπημένη τους δασκάλα παρά τις δυσκολίες της πανδημίας και τους περιορισμούς της χημειοθεραπείας.

«Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περάσει η ώρα…»
«Είχα πρωτοδιαγνωστεί πριν πέντε χρόνια και τότε πήρα άδεια επειδή ήμουν πολύ άρρωστη» δηλώνει η Κλάιν στο αμερικανικό δίκτυο CBS.

«Μου είχε λείψει η διδασκαλία τόσο πολύ».

Όπως λέει «δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περάσουν οι τέσσερις – πέντε ώρες από το να μιλά κανείς σε 5χρονα. Ο χρόνος περνά τόσο γρήγορα. Με κάνει να χαμογελώ».

Η Κλάιν λέει πως θέλει να δείξει σε όλους τους μαθητές της πως, ακόμα και όταν κάποιος δίνει μάχη με τον καρκίνο, μπορεί να καταφέρει υπέροχα πράγματα. «Είναι πραγματικά εύκολο να σκεφτεί κανείς ‘γιατί σε μένα’ και νομίζω πως, αν δεν είχα ένα μάτσο πεντάχρονα να τα διδάσκω καθημερινά, θα περνούσα κι εγώ πολύ χρόνο σκεπτόμενη ακριβώς αυτό. Οι μαθητές μου, μού δίνουν δύναμη».

via

Όλη η επικαιρότητα