Ηλεία

Η ΔΕΥΑ Πηνειού «βάζει το νερό στ’ αυλάκι» – Ξεκινά ένα μεγάλο έργο από τον Α. Μαρίνο

Στο Βαρθολοµιό η έδρα της.
Ακούστε το άρθρο

Ένα ακόμη μεγάλο έργο που φέρει την υπογραφή του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου βρίσκεται στην φάση υλοποίησης: Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  η  έγκριση συστατικής πράξης ίδρυσης Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Πηνειού.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος στην «Πατρίς» με  τη λειτουργία της ΔΕΥΑ Δήμου Πηνειού, θα επιλυθούν σημαντικά προβλήματα στην είσπραξη των τελών ενώ θα γίνει  εξορθολογισμός των δαπανών,  σύμφωνα με την οικονομικοτεχνική μελέτη»

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ενέκρινε τον περασμένο Ιούλιο κατά πλειοψηφία την συστατική πράξη ίδρυσης Δημοτικής Επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης Δ. Πηνειού σύμφωνα με την  οικονομικοτεχνική μελέτη.

Ο σκοπός – Διοίκηση

Σκοπός της ΔΕΥΑ Δήμου Πηνειού είναι η μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, εκμετάλλευση και λειτουργία των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης ακάθαρτων και όμβριων υδάτων καθώς και η λειτουργία μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή του Δήμου Πηνειού.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Δ. ΠΗΝΕΙΟΥ διοικείται   από ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ορίζεται από το δημοτικό συμβούλιο με τους αναπληρωτές του και αποτελείται από τον Δήμαρχο ή τον οριζόμενο από αυτόν σύμβουλο ως Πρόεδρο και έξι (6) ακόμη αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου, εκ των οποίων οι τέσσερις (4) ανήκουν στην παράταξη του επιτυχόντος συνδυασμού. Εκτός από τους αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου, σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζονται ακόμη, με τους αναπληρωτές τους, ένα (1) μέλος ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στην επιχείρηση, που υποδεικνύεται από την πλέον αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στην επιχείρηση ή, εφόσον ελλείπει τέτοια, από το σύνολο των εργαζομένων στην επιχείρηση, τους οποίους ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου συγκαλεί σε γενική συνέλευση για τον σκοπό αυτόν, ένα (1) μέλος ως εκπρόσωπος περιβαλλοντικού ή κοινωνικού φορέα της περιοχής, κάτοχος πτυχίουΑ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου της αλλοδαπής, με αποδεδειγμένη εμπειρία ή γνώσεις συναφείς με το αντικείμενο της επιχείρησης και δύο (2) δημότες ή μόνιμοι κάτοικοι με αποδεδειγμένη εμπειρία ή γνώσεις συναφείς με το αντικείμενο της επιχείρησης.

Περιουσία

Στην περιουσία της επιχείρησης ανήκουν τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης της περιοχής αρμοδιότητας της επιχείρησης καθώς και αυτά που πρόκειται να εκτελεστούν ή έχουν εγκριθεί καθώς και όσα πρόκειται να εγκριθούν, όλοι οι υπόνομοι της περιοχής και οι εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης ακάθαρτων ομβρίων υδάτων, όλοι οι υπόνομοι και ανοικτοί αγωγοί που εκβάλλουν άμεσα ή έμμεσα στο δίκτυο, καθώς επίσης και οι μονάδες επεξεργασίας πόσιμου νερού και υγρών αποβλήτων.

Πόροι

Πόροι της επιχείρησης είναι μεταξύ άλλων: α) το ειδικό τέλος που προβλέπεται από το άρθρο 11 Ν. 1069/1980, β) το τέλος σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης, γ) η δαπάνη διακλάδωσης και σύνδεσης προς τον αγωγό ύδρευσης και αποχέτευσης,

δ) το τέλος σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης κ.α

Όλη η επικαιρότητα