WEB tv Αθλητισμός Ηλεία

Η Εθνική Ομάδα Πάλης προπονείται στην Αρχαία Ολυμπία (vid)

Ακούστε το άρθρο

-Μετά από συντονισμένες ενέργειες Περιφέρειας και Δήμου

Νέες προοπτικές και στόχοι για την Εθνική μας Ομάδα Πάλης διαμορφώνονται μέσα από την αγωνιστική της δραστηριοποίηση, όπως υπογράμμισαν προπονητές και αθλητές που βρίσκονται στην Αρχαία Ολυμπία για τις προπονήσεις.

All-focus

Όπως είναι γνωστό, η Εθνική Ομάδα Πάλης βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία από τις 23 Οκτωβρίου και θα παραμείνει μέχρι και τις 31 του μήνα, υλοποιώντας ένα προπονητικό πρόγραμμα προετοιμασίας ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που θα γίνει τον Δεκέμβριο στο Βελιγράδι. Όπως δήλωσε σχετικά ο εκ των προπονητών της Εθνικής Ομάδας, κ. Δημήτρης Αβράμης, 5ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας 2004, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για καλύτερη οργάνωση της ομάδας ώστε να επιτευχθεί μια δυνατή εκκίνηση, με έμφαση στα νέα παιδιά που μπορούν να πετύχουν ξανά διακρίσεις και να δημιουργήσουν νέα πρότυπα, προσελκύοντας περισσότερους νέους στο άθλημα.

Αντίστοιχα, ο προπονητής κ. Γιάννης Παγκαλίδης υπεύθυνος στο στυλ της Ελληνορωμαϊκής Πάλης, τόνισε ότι υπάρχουν στόχοι για διάκριση αθλητών μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, υπογραμμίζοντας ότι το κλίμα και οι συνθήκες στην Ολυμπία λειτουργούν ενισχυτικά σ’ αυτή την προσπάθεια.

Η Μαρία Περβολαράκη, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Ελεύθερης Πάλης, έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα του Τόκιο και μετέχει στις προπονήσεις στην Αρχαία Ολυμπία. Σε δηλώσεις της τόνισε ότι ο κορονοϊός καθυστέρησε την εκκίνηση των προπονήσεων καθότι πρόκειται για άθλημα επαφής, ωστόσο οι στόχοι παραμένουν σταθερά προσανατολισμένοι στη διάκριση. «Είναι σημαντικό να ξεκινάμε την προετοιμασία μας στον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτό μας φορτίζει με θετική ενέργεια. Η Πάλη είναι για τη χώρα μας το άθλημα των Ολυμπιονικών, καθώς περιμέναμε σε κάθε Ολυμπιάδα μετάλλιο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε τις επιτυχίες που είχαμε παλιότερα, γίνεται όμως μια προσπάθεια για να φτάσουμε σε μεγάλες διακρίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεργασία Περιφέρειας – Δήμου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού και Ολυμπισμού, κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι από την πρώτη επαφή της Περιφέρειας με την Εθνική Ομοσπονδία Πάλης δέχθηκαν με χαρά την πρόταση προετοιμασίας στην Ολυμπία: «Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας αγκάλιασε με ζέση τη φιλοξενία της αποστολής και ευχαριστώ τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για τη συμβολή τους. Η Ηλεία μέχρι και πρόσφατα παρέμενε υγειονομικά ασφαλής, κριτήριο που μέτρησε για την επιλογή της από την Ομοσπονδία. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ιωάννη Καρβέλη που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και απέστειλε κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα μοριακά τεστ σε όλα τα μέλη της αποστολής. Ως νέα Περιφερειακή Αρχή βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε κάθε τι αναπτυξιακό. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και θα συνεχίσουμε, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για αυτό τον τόπο, ώστε να αποκτήσει ξανά η Ολυμπία τη χαμένη της αίγλη και πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο αθλητικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, δήλωσε: «Η Ομοσπονδία Πάλης επιστρέφει στον φυσικό της χώρο, εδώ στην Αρχαία Ολυμπία που κατά την αρχαιότητα μεγαλούργησε το άθλημα της Πάλης. Και επιστρέφει διότι από το 2012 μέχρι και το 2015 γινόταν εδώ ένα διεθνές τουρνουά Πάλης στο οποίο υπήρξαν πολλές διακρίσεις, με πρωτοστάτη την κ. Θάνο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας αλλά και τον τότε αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας και λάτρη της Ολυμπίας κ. Δημήτρη Κολιτσόπουλο, που έμπρακτα απέδειξε την αγάπη του για τον τόπο.  Με τις ενέργειες του κ. Νικολακόπουλου καταφέραμε να έχουμε ξανά εδώ την Ομοσπονδία Πάλης. Ευχόμαστε οι αθλητές μας να πάρουν όλη τη θετική ενέργεια από την Ολυμπία ώστε να τους οδηγήσει σε διεθνείς επιτυχίες».

Τα μέλη της αποστολής ευχαρίστησαν την Περιφέρεια, τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τον παλαιό Ηλείο πρωταθλητή κ. Αλέξανδρο Κολιτσόπουλο για την άριστη συνεργασία και τη φιλοξενία της Εθνικής Ομάδας Πάλης για μια φορά ακόμη στην κοιτίδα του Αθλητισμού, έναν τόπο που εμπνέει τους αθλητές για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

Όλη η επικαιρότητα