Αθλητισμός Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προσδιορίζει τα Ομαδικά Ολυμπιακά Αθλήματα – Ολιγοήμερη παράταση στις αιτήσεις για οικονομική ενίσχυση

Ακούστε το άρθρο

Εν όψει της οικονομικής ενίσχυσης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων που συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ομαδικών ολυμπιακών αθλημάτων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζήτησε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να αποσαφηνίσει ποια  από τα Ομαδικά Αθλήματα περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων “Τόκιο 2020”.

Απαντώντας σχετικά η ΕΟΕ, σε αντίστοιχα έγγραφά της, γνωστοποιεί ότι στα ομαδικά  ολυμπιακά αθλήματα συμπεριλαμβάνονται  τα εξής:

Καλοθοσφαίριση, Υδατοσφαίριση, Ποδόσφαιρο, Χειροσφαίριση, Πετοσφαίριση, Μπέιζμπολ, Σόφτμπολ, Ράγκμπι, Χόκεϊ επί χόρτου, Βeach Volley, Καλλιτεχνική Κολύμβηση και Ρυθμική Γυμναστική.

Κατόπιν των ανωτέρω, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για οικονομική ενίσχυση που έληξε στις 10 Μαΐου 2021,  μετατίθεται για την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων σε σωματεία που ανήκουν στην παραπάνω κατάταξη και δεν  γνώριζαν ότι είχαν την δυνατότητα κατάθεσης αίτησης.

Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική ενίσχυση αφορά ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ομαδικών Ολυμπιακών αθλημάτων σύμφωνα με τις αποφάσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γ.Γ.Α., (επιτρεπόμενων ομαδικών αθλημάτων για αγώνες και προπονήσεις) κατά την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Τα ενδιαφερόμενα σωματεία καταθέτουν σχετική αίτηση συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Καταστατικό θεωρημένο και τυχόν τροποποιήσεις.
  2. Αποδεικτικό φωτοαντίγραφο του Σωματείου, του αποτελέσματος έλεγχου από την πλατφόρμα εγγραφής αθλητικών σωματείων στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. (Ειδική Αθλητική Αναγνώριση).
  3. Πρακτικό εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου και απόφασης Δ.Σ. περί συγκρότησης σε σώμα.
  4. Απολογισμός 2020 και Προϋπολογισμός 2021.
  5. Βεβαίωση οικείας Ομοσπονδίας αγωνιστικής δράσης του σωματείου για το αγωνιστικό έτος 2020-2021, συμμετοχής σε εθνικά πρωταθλήματα Ολυμπιακών αθλημάτων.
  6. Πρακτικό απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, το οποίο θα αποτελείται από:

α) οικονομικό προϋπολογισμό εξόδων υγειον/κων δαπανών πρόληψης και προστασίας Covid-19 (π.χ. τεστ Covid-19, μάσκες προστασίας, αντισηπτικά υλικά, υλικά απολύμανσης, ιατρική κάλυψη παροχή υπηρεσιών),

β) πλήθος Αγωνιστικών τμημάτων 2020-2021 σε Εθνικά Πρωταθλήματα,

γ) πλήθος αθλητών και προσωπικού του Σωματείου, για το αγωνιστικό έτος 2020-2021.

Σύμφωνα με το επισυναπτόμενο Υπόδειγμα «Αναλυτική περιγραφή της δράσης και δαπανών της αγωνιστικής περιόδου 2020 – 2021».

  1. Υπεύθυνη Δήλωση Νόμιμου εκπροσώπου του Σωματείου.
  2. Τα αθλητικά Σωματεία που θα επιχορηγηθούν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής επιπλέον απαραίτητα δικαιολογητικά: Φορολογική ενημερότητα του Σωματείου για ποσό επιχορήγησης 1.500,00 ευρώ και άνω και επιπλέον ασφαλιστική ενημερότητα για επιχορήγηση 3.000,00 ευρώ και άνω.

Η κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών γίνεται στα κατά τόπους Τμήματα Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού των Περιφερειακών Ενοτήτων. Αντιστοίχως αρμόδιοι κατά Π.Ε. υπάλληλοι είναι οι Δημήτρης Μπιτσάκος (Π.Ε. Αχαΐας), Θεόδωρος Ντούλιας (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) και Ιωάννα Σπηλιοπούλου (Π.Ε. Ηλείας).

Η κατάθεση εγγράφων γίνεται είτε αυτοπροσώπως στα αντίστοιχα Διοικητήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων, είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση d.g.nikolakopoulos@pde.gov.gr.

Όλη η επικαιρότητα