Περίεργα

Η εποχή του κορωνοϊού – Αλλάζουν πρόσωπο με 950 ευρώ! (Βίντεο)

Ακούστε το άρθρο

Η πανδημία του κορωνοϊού του έφερε την έμπνευση: Ένας έμπορος στην Ιαπωνία αποφάσισε να φτιάξει κάποιες διαφορετικές μάσκες και να δημιουργήσει μια δική του τέχνη.

Οι μάσκες του, είναι εντελώς ρεαλιστικές, με μια τρισδιάστατη απεικόνιση παρουσιάζουν το πρόσωπο ενός ξένου! Τα δημιουργήματα του Shuhei Okawara’s δεν μπορούν να σε προστατέψουν από τον κορωνοϊό, ο σκοπός τους είναι να διασκεδάσουν τον κόσμο και να προσφέρουν λίγη χαρά στις γκρίζες ημέρες που ζούμε.

Τα πρόσωπα που απεικονίζονται είναι πρόσωπα αληθινών ανθρώπων: “Προφανώς δε θα τις προτιμήσουν στη Βενετία” τονίζει ο έμπορος στο Reuters τονίζοντας πως όλα τα μοντέλα του κατάγονται από την Ιαπωνία αλλά ελπίζει να καταφέρει να αναπαραστήσει και ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων.

Τα προϊόντα του τα πουλά στο κατάστημά του στο Τόκυο για 98.000 yen περίπου 950 ευρώ δηλαδή. Τα μοντέλα του πληρώνονται για 40.000 yen. Όπως ο ίδιος αναφέρει περίπου 100 άνθρωποι ήθελαν να συμμετάσχουν στο project του το οποίο έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2020. Εκείνος επέλεξε προσεκτικά τα πρόσωπα που ήθελε και κατασκεύασε προσεκτικά, με 3D εκτυπωτή τις μάσκες του.

Όλη η επικαιρότητα