Ανακοινώσεις Patrisnews

Η εφ. «Πατρίς» σας εύχεται Καλή Ανάσταση!

Ακούστε το άρθρο

H ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΤΡΙΣ» ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ευχές και σκέψεις

Φέτος το μήνυμα της Ανάστασης λαμβάνει μία ξεχωριστή ερμηνεία. Μας γεμίζει με προσδοκία, ελπίδα και αισιοδοξία για την υπέρβαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα ως χώρα και ως κοινωνία σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Προσδοκία για την αλλαγή της σημερινής δύσκολης και σκληρής πραγματικότητας, αισιοδοξία για την υπέρβαση της ηθικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και ελπίδα για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και ευημερίας σε έναν κόσμο ειρήνης και συνεργασίας.
Εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες μας, όπου κι αν βρίσκονται αυτές τις Άγιες μέρες, να έχουν προσωπική και οικογενειακή υγεία, ευτυχία και προκοπή.

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση.

Σάκης Βαρουξής
Εκδότης εφ. «Πατρίς»

Μικρές αναστάσεις…

Έβαλες τη διπλή μάσκα σου και πήγες στην εκκλησία το Μεγαλοβδόμαδο;
Άναψες κεράκια;
Προσευχήθηκες;
Μετανόησες;
Υποσχέθηκες στον εαυτό σου (και στον Θεό σου) ότι θα προσπαθήσεις να γίνεις καλύτερος άνθρωπος;
Έμαθες μήπως πως στη θέωση φτάνεις, όταν πιάνεις πάτο;
Όταν συγχωρείς;
Η Ανάσταση πέρα από αυτό που μας έμαθαν μπορεί να είναι και κάτι άλλο.
Αυτό που γεννιέται μέσα σου όταν ξεχνάς να ορίζεις τους άλλους και τα άλλα με όρους μετρήσιμους.
Όταν συναισθάνεσαι με ποιους θέλεις να είσαι και ποιους όχι.
Όταν ταυτίζεσαι με των άλλων τα πάθη, τα λάθη και τους δικαιολογείς.


Όταν μειώνεις την αυστηρότητά σου και την κριτική σου διάθεση.
Όταν αντιλαμβάνεσαι τις ανάγκες των άλλων. Τις κρυφές και τις φανερές. Δεν είναι εύκολο…
Όταν μαθαίνεις να αγαπάς αυτό που θέλει ο άλλος.
Όταν εκτιμάς την κάθε λεπτομέρεια και το δευτερόλεπτο της ζωής σου.
Θέλω να σας ευχηθώ πολλές Αναστάσεις.
Από κείνες τις μικρές, τις καθημερινές.
Εμένα μου κάνουν και οι πιο ταπεινές.
Αυτές που ξαφνικά δίνουν φως και πολλή χαρά.

Γιούλη Ηλιοπούλου

Ας είναι το τελευταίο ΠΑΣΧΑ του COVID-19

Οι αλλαγές και οι προκλήσεις που επέφερε στη ζωή μας η πανδημία COVID-19 είναι πολλές.

Γι’ αυτό όλοι μαζί ας ευχηθούμε να εορτάσουμε σύντομα και πάλι το ευλογημένο Πάσχα, όπως επιτάσσει η χριστιανική μας παράδοση, στην ιστορία του Έθνους μας.

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου, να είναι Ανάσταση ελπίδας για όλους, για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο, πιο ειρηνικό, για έναν κόσμο δημιουργικό και ευτυχισμένο! Είθε η φετινή Λαμπρή να αποτελέσει επιτέλους, ένα μήνυμα αναγέννησης για τον τόπο μας!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Γιώργος Παπαφωτόπουλος

Ας είναι οι τελευταίες εορτές με τα «δεσμά»

Η φετινή Ανάσταση και το φετινό Πάσχα ας είναι τα τελευταία που ζούμε με αυτήν την ιδιόμορφη και ψυχοφθόρα κατάσταση.

Όλοι ευχόμαστε πολύ σύντομα να απελευθερωθούμε από τα δεσμά του κορωνοϊού και επιτέλους να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα, που μπορεί για κάποιους να είναι λίγο πληκτική, αλλά μας έχει λείψει αυτούς τους 14 περίπου μήνες, που έχουν περάσει από την έναρξη της πανδημίας.

Παρότι οι περισσότεροι Έλληνες έχουν αντέξει όλη αυτήν την ιδιόμορφη κατάσταση, δείχνοντας μία ομοψυχία και μία αυτοσυγκράτηση, εν τούτοις όλοι ευχόμαστε να ξαναείμαστε ελεύθεροι να ζήσουμε, χωρίς περιορισμούς, χωρίς lock down και χωρίς φόβο για την υγεία τη δική μας, των δικών μας ανθρώπων, αλλά και όλων των συνανθρώπων μας.

Και φυσικά όλοι ευχόμαστε αυτές οι περίεργες μέρες, να μας βοηθήσουν όλους, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, πιο δυνατοί και πιο αισιόδοξοι…

Χρήστος Κανελλόπουλος

Εμείς: Το Φως της Ζωής

Η αναγέννηση της Ελπίδας που ξεπροβάλλει μέσα από το Αναστάσιμο Φως που είναι η ίδια η Ζωή, θα πρέπει να μας οδηγήσει στο να παραμερίσουμε το Εγώ και να προτάξουμε το Εμείς, για να μπορέσουμε ως κοινωνία να προστατέψουμε και να βελτιώσουμε τον ίδιο τον Άνθρωπο για τον οποίο ο Χριστός κατέβηκε στην Γη και Σταυρώθηκε…

Οι μοναχικές τακτικές με κύριο στόχο την τόνωση της ψευδαίσθηση της προσφοράς του καθενός προς το σύνολο, με απώτερο σκοπό την κατάκτηση της αποδοχής του εαυτού μας από τον κοινωνικό περίγυρο, που εκπορεύεται από την εγωιστική νοοτροπία του «κατόπιν των ενεργειών μου» μας έχουν ως κοινωνία τοποθετήσει στο περιθώριο… Μολονότι καθημερινά βλέπουμε και υφιστάμεθα τα οδυνηρά αποτελέσματα της νοοτροπίας αυτής, συνεχίζουμε να βαδίζουμε στα μονοπάτια της, ως τυφλοί, ψυχείται και όμμασι, οδηγούμενοι στα αχαρτογράφητα νερά του γνωστού- αγνώστου μέλλοντος.

Ας αφήσουμε το Φως της Ελπίδας να βρει πραγματικό καταφύγιο μέσα μας, ώστε να μας οδηγήσει στις λεωφόρους του Εμείς, όπου το σκοτάδι διαλύεται, όπου καμία πανδημία δεν μπορεί να απειλήσει την ίδια τη ζωή, όπου η φροντίδα και η σκέψη για τον διπλανό μας θα σηκώσει ένα απροσπέλαστο τοίχος ανοσίας που θα είναι σε θέση κάθε covid να τον θέσει εκτός μάχης…

Καλή πραγματική Ανάσταση!!!

Παναγιώτης Παυλόπουλος Δημοσιογράφος

Τετέλεσται: Η αρχή των πάντων!

Το διπλό μήνυμα της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Κυρίου, πιο επίκαιρο όσο ποτέ, έρχεται να μας θυμίσει πως ο πόνος και ο θάνατος ποτέ δεν είναι το τέλος της ιστορίας.

Γιατί μετά έρχεται η Ανάσταση!

Ο Χριστός πόνεσε, μα από τότε ο πόνος άγιασε…
Ο Χριστός σταυρώθηκε, μα από τότε ο θάνατος νικήθηκε…
Κάθε πόνος, κάθε τραύμα, κάθε εμπόδιο έγινε ορόσημο νίκης και ελπίδα Ανάστασης.

Ο Σταυρός που κουβάλησε ο Χριστός, και που καθημερινά κουβαλά ο καθένας μας, να μην γίνει συνώνυμο του πόνου και της δυσκολίας, αλλά κίνητρο και μέσο για να φτάσουμε στην κορυφή και να τον πετάξουμε από πάνω μας…
Στην κορυφή, όχι του Γολγοθά, αλλά στην κορυφή της ελπίδας, της αγάπης και της αλληλεγγύης…

Ας αντικρίσουμε, λοιπόν, την Ανάσταση του Κυρίου ως μία ευκαιρία για να ενώσουμε τα «πληγωμένα» μας χέρια και όλοι μαζί να πάρουμε το ανηφορικό μονοπάτι προς την κορυφή.
Από την αρχή.

Και όπως έγραψε στην τελευταία φράση του βιβλίου «Ο Τελευταίος Πειρασμός», ο Νίκος Καζαντζάκης: «Τετέλεσται! Κι ήταν σα να ‘λεγε: Όλα αρχίζουν»…
Καλό Πάσχα!

Γιώργος Μικελόπουλος

Η βαθύτερη απόχρωση του… μωβ!

Μωβ…
Μια παιδική ανάμνηση, χρώμα σε άμφια παπάδων που τους μετρούσα θεόρατους, στεκόμενος σχεδόν αναγκαστικά, απαραίτητα… «σωστά» από Μ. Πέμπτη κι ύστερα στον εκκλησιασμό με τη γηραιότερη γιαγιά, που νήστευε αιώνες ολόκληρους!

Μωβ μυρωδιές, ακατανόητα πένθιμες, άσχετες και συνάμα σχετικές με την… αισιοδοξία της Άνοιξης, που ξεκινούσε, όποτε έπεφτε κάπου εκεί το Πάσχα.

«Πέρνα και ξαναπέρνα κάτω από τον Επιτάφιο», και αγνάντευα τα καλώδια του φωτισμού του από κάτω…

«Φίλα το σώμα του Χριστού», μια ή τρεις φορές να κάνω τον σταυρό μου; Δύο, όχι σίγουρα!

«Μπράβο αγοράκι μου!».

Λιοπύρι απογευματιάτικο και «περιήγησις», ντε και καλά σε όλους τους Επιταφίους της πόλης!

Που να ‘ξερα ότι αυτό θα συνεχίζονταν και στην ενήλικη ζωή για φωτογραφίες, για το επάγγελμα…

Κυνηγητό με το παρελθόν;

Μωβ, βαθύ, βαθύ μωβ σαν όνομα αγαπημένου γκρουπ στην αγγλική βεβαίως, όμορφα καμωμένα, χαμογελαστά με μικρή δόση ειρωνείας, έτσι για την «επανάσταση του πράματος»… Την Ανάσταση που νιώθει ο καθείς, να βρει λοιπόν…

Παναγιώτης Πεντάζος
Δημοσιογράφος εφ. «Πατρίς»

Το Ανέσπερο Φως φωτίζει την πορεία μας

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου αποτελεί άριστη και μοναδική ευκαιρία για να μοιραστούμε όλοι μας το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι «Χριστός Ανέστη» και να εκφράσουμε τη βεβαιότητα ότι «Αληθώς Ανέστη» προς εκείνους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την πανδημία.

Το Ανέσπερο Φως φωτίζει την πορεία μας στον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Χριστός Ανέστη!

Κώστας Ζαφειρίου

Ας είναι η τελευταία εορταστική περίοδος χωρίς φιλιά και αγκαλιές

Φέτος βιώνουμε το δεύτερο Πάσχα, σε συνθήκες πανδημίας.

Πέρυσι βασίζαμε σε έναν δρόμο, ο οποίος δεν ξέραμε που οδηγεί, τώρα όμως γνωρίζουμε καλά, κι έχουμε κι ένα επιπλέον όπλο στην μάχη με τον ιό, το εμβόλιο.

Ο εμβολιασμός του καθένα από μας είναι η αφετηρία για μια νέα, ελεύθερη καθημερινότητα.

Ας είναι αυτό το τελευταίο Πάσχα με περιορισμούς και αποστάσεις, ας είναι η τελευταία εορταστική περίοδος χωρίς φιλιά και αγκαλιές. Καλό Πάσχα σε όλους, με Υγεία, Ευημερία & Φως!

Μαριάννα Μητροπούλου,
Δημοσιογράφος Patrisnews

Της Ανάστασης προηγείται η Σταύρωση

Της Ανάστασης, προηγείται η Σταύρωση και ο δρόμος της είναι δύσκολος και απαιτεί τεράστια υπομονή…

Ο ρόλος του Ιούδα, του Πέτρου, της Μαρίας – Μαγδαληνής, του Πιλάτου και των υπολοίπων, καθώς και οι αδικίες που διεπράχθησαν στη διεξαγωγή της δίκης του Ιησού, αποτελούν μια μικρογραφία της κοινωνίας που ζούμε και από εμάς εξαρτάται το πώς θα διαχειριστούμε αυτά τα πρόσωπα και τις καταστάσεις και είναι δική μας επιλογή το να «δυναμώσουμε».

Άλλωστε «Ο πόνος και η ταλαιπωρία είναι πάντα αναπόφευκτα για κάποιον με μεγάλη νοημοσύνη και με βαθιά καρδιά. Ο πραγματικά σπουδαίος άνθρωπος πρέπει, νομίζω, να έχει μεγάλη θλίψη στη γη» όπως αναφέρει και ο Ντοστογιέφσκι στο «Έγκλημα και Τιμωρία».

Νάντια Μανιάτη
Δημοσιογράφος εφημ. «Πατρίς»

Διεκδικώντας τη ζωή μας πάλι πίσω

Διανύοντας την πρωτόγνωρη για όλους μας περίοδο της καραντίνας, ας γίνουν τα Πάθη του Χριστού παράδειγμα, έτσι ώστε να αναπτύξουμε δυνάμεις και αντοχές που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση.
Διεκδικώντας τη ζωή μας πάλι πίσω, ας βαδίσουμε έχοντας το μαρτύριό Του, ως σημείο αναφοράς και συμβολισμού αγώνα για λύτρωση και επιστροφή στην καθημερινότητα.
Ας είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον γνωρίζοντας πως μετά τη Σταύρωση πάντα έρχεται η Ανάσταση.

Καλό Πάσχα σε όλους!!!
ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΕΦ. «ΠΑΤΡΙΣ»

Από το σκοτάδι στο απόλυτο φως

Ο Θείος λόγος και η θυσία της Σταύρωσης ας καθοδηγούν την κάθε μας σκέψη για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα, γύρω μας με αγάπη!

Η Ανάσταση, ας μας δώσει τη δύναμη για τη δική μας εσωτερική ανάσταση, από το σκοτάδι στο απόλυτο Φως. Χρόνια Πολλά!

Κώστας Γκελντής

Ανάσταση συνειδήσεων για έναν καλύτερο κόσμο

Εύχομαι ανάσταση συνειδήσεων για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο, για έναν καλύτερο άνθρωπο.
Καλό Πάσχα σε όλους!

Γιώργος Γουβιάς

Όλη η επικαιρότητα