Τεχνολογία

Η Ε.Ε. θα αναγκάσει την Apple να υιοθετήσει αποκλειστικά το USB-C

Τέρμα οι συστάσεις
Ακούστε το άρθρο

Τα συρτάρια των σπιτιών μας έχουν αρχίσει να αδειάζουν από άχρηστους φορτιστές από τότε που οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν υιοθετήσει το USB-C στα καλώδια φόρτισης.

Η μεγαλύτερη αντίσταση που προβάλλεται αυτή τη στιγμή είναι από την Apple, η οποία συνεχίζει να χρησιμοποιεί lightning καλώδια στα iPhone και αν λάβουμε υπόψη τα εκατοντάδες εκατομμύρια κατόχους iPhone, η μετάβαση σε μία εποχή με ένα και μόνο καλώδιο φόρτισης φαίνεται αδύνατη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να ωθήσει την Apple σε αυτή τη μετάβαση εδώ και χρόνια, αλλά τώρα θα σταματήσει να το ζητάει ευγενικά. Σύμφωνα με το Reuters, το Σεπτέμβριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εισάγει νομοθεσία η οποία πρακτικά θα απαιτεί από τους κατασκευαστές να έχουν ένα ενιαίο σύστημα φόρτισης. Αναμένεται πως αυτή η νομοθεσία θα βασίζεται σε προηγούμενες εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις οποίες κατασκευαστές με δικά τους συστήματα φόρτισης όπως η Apple, θα πρέπει να υιοθετήσουν μία σύνδεση που θα κάνει τους φορτιστές τους συμβατούς με άλλους κατασκευαστές.

Η Apple είχε διαφωνήσει με το σχέδιο για ένα τυποποιημένο φορτιστή για όλα, φέρνοντας ως επιχείρημα την ανωτερότητα του δικού της lightning, ωστόσο απέδειξε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει υιοθετώντας το USB-C στα iPad Pro και Air. Βέβαια, υπάρχουν και οι φήμες πως η Apple θέλει να καθυστερήσει την αλλαγή σε USB-C για να μπορέσει να περάσει κατευθείαν από το lightning σε ένα iPhone χωρίς θύρες που φορτίζει μόνο ασύρματα.

Πηγή: unboxholics.com

Όλη η επικαιρότητα