Viral

Η ζωγραφιά ενός 7χρονου αγοριού στην εργαζόμενη μαμά του ραγίζει καρδιές

Ακούστε το άρθρο

Την περίοδο της καραντίνας πολλοί είναι οι γονείς εκείνοι που δουλεύουν από το σπίτι. Και όσοι βρίσκονται σε αυτή τη θέση γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι.

Ειδικά, αν είσαι μαμά που θα πρέπει να συνδυάσεις την τηλεργασία (που πολλές φορές σου παίρνει περισσότερο χρόνο απ’ όταν ήσουν στο γραφείο) με τις δουλειές του σπιτιού και την απασχόληση των παιδιών.

Και είναι αυτές οι φορές που χωρίς να το καταλάβεις, η δουλειά από το σπίτι σού απορροφά χρόνο και τραβά όλη σου την προσοχή. Αυτή είναι και η ιστορία της Priya Amin, η οποία είναι στέλεχος σε εταιρεία και την περίοδο της καραντίνας εργάζεται από το σπίτι.

Μια ζωγραφιά, όμως, του 7χρονου γιου της ήρθε να την ταρακουνήσει. Ο μικρός πριν λίγες μέρες έκανε μια ζωγραφιά για εκείνη και την έδωσε. Η πρώτη της αντίδραση ήταν να τον συγχαρεί για τη δημιουργία του. Όταν, όμως την κοίταξε πιο προσεκτικά ξαφνιάστηκε και στη συνέχεια προβληματίστηκε.

Ο λόγος; Η ζωγραφιά απεικόνιζε μια μαμά να δουλεύει στον υπολογιστή και στο πάτωμα δίπλα της να κάθεται ένα στεναχωρημένο αγοράκι που τη ρωτάει: «Μαμά, τελείωσες;» και εκείνη απαντά «Όχι».

Η Priya Amin ταρακουνήθηκε και κατόπιν θέλησε να μοιραστεί μέσω του προφίλ της στο LinkedIn, με τους χρήστες του διαδικτύου τη ζωγραφιά, θέλοντας να δείξει το μήνυμα που περνούσε στην ίδια ο γιος της και σίγουρα εκεί έξω πολλοί γονείς θα ταυτίζονταν. Όπως κι έγινε, αφού πολύ σύντομα η ζωγραφιά του 7χρονου έγινε viral.

«Το μόνο που ήθελα όταν την είδα, ήταν να κλείσω επιτόπου το laptop και να περάσω χρόνο με τα παιδιά μου» δήλωσε η στο goodmorningamerica.com. «Νομίζω ότι πολλοί γονείς αισθάνονται το ίδιο ειδικά εν μέσω καραντίνας που δουλειά και οικογενειακή ζωή έχουν συγκρουστεί. Η ζωγραφιά του γιου μου, μου υπενθύμισε πόσο δύσκολο είναι αυτό»

Όπως αναφέρει στη συνέντευξη, όταν άρχισε να δουλεύει από το σπίτι λόγω της πανδημίας, ξυπνούσε στις τέσσερις το πρωί ώστε μετά να μπορεί να ασχοληθεί με τα παιδιά και να δουλέψει ξανά το βράδυ. Αλλά κάτι τέτοιο αποδείχθηκε πως δεν ήταν εφικτό.

«Ήταν εφιάλτης και τελικά ανέφικτο. Συνειδητοποίησα ότι και κανένας άλλος γονιός από την ομάδα μου δεν μπορούσε να δουλέψει έτσι».

Πηγή: baby.gr

Όλη η επικαιρότητα