Μεσσηνία

Η ιδιωτική πρωτοβουλία δίνει μάχη για τουριστικό προορισμό στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Ακούστε το άρθρο

Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Πόλο έλξης αποτελεί περιοχή της Κυπαρισσίας και γενικότερα του Κυπαρισσιακού κόλπου για τους επισκέπτες αυτή τη θερινή περίοδο καθώς ο εγχώριος τουρισμός οδηγεί την τοπική οικονομία. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι καθοριστικό ρόλο σε όλα αυτά παίζει τόσο η γεωγραφική της θέση, τα ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών από τα ξενοδοχεία, αλλά ίδιος ή έστω υποτυπώδης πρόσβαση σε οδικούς άξονες.

Προορισμό με αξιώσεις μπορεί να γίνει η πόλη της Καλαμάτας, στην προσέλκυση επισκεπτών, καθώς οι παρεμβάσεις ιδιωτών, τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και οι εξελίξεις, διαδέχονται το ένα το άλλο. Παραφωνία αποτελεί η απουσία γαλάζιας σημαίας στην παραλία Αη Λαγούδης, με τον Δήμο να βρίσκεται σε θερινή ραστώνη, αντί ντόπιοι και επισκέπτες, να απολαμβάνουν την πανέμορφη περιοχή.

Ο ρόλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίες με τις επενδύσεις αλλά και την πρόσληψη προσωπικού σε παραλιακές περιοχές έχει τονώσει την τοπική οικονομία, ενώ παράλληλα οι επαγγελματίες έχουν ρωτήσει ακόμα εκεί τον εξωραϊσμό του χώρου γύρω από το κατάστημα τους όταν ο Δήμος απλώς απουσιάζει από το να γεμίσει έστω με παρτέρια και λουλούδια κάποιες όμορφες γωνιές της περιοχής.

Όλη η επικαιρότητα