WEB tv Ηλεία

Η μαμά της δύναμης! – Το ζωντανό παράδειγμα της Νίκης Γιάνναρου τίμησε ο δήμαρχος Πύργου (vid)

Ακούστε το άρθρο

Μια γυναίκα που έχει συνδυάσει το όνομά της με τη δύναμη ψυχής, την συμπολίτισσά μας Νίκη Γιαννάρου, τίμησε ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Σε μια λιτή τελετή και με συμβολικά δώρα, ο κ. Αντωνακόπουλος στο πρόσωπο της κ. Γιαννάρου είπε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλες τις μανούλες που γιορτάζουν, στις μανούλες που έχουν στηρίξει με όλες τις δυνάμεις τους τα παιδιά τους, σε όλες τις μανούλες που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με αξιοπρέπεια και δεν το βάζουν ποτέ κάτω!

Ο δήμαρχος Πύργου υποδέχτηκε στο γραφείο του χθες το πρωί την Νίκη Γιαννάρου και την κόρη της Χριστίνα. Με ένα όμορφο λουλούδι, ένα αγαλματίδιο της ελιάς και μια εικόνα της Παναγιάς Γλυκοφιλούσας, τίμησε μητέρα αλλά και κόρη, σε μια εκδήλωση που η χαρά αλλά και η συγκίνηση περίσσευε.

«Στο πρόσωπο της Νίκης τιμούμε όλες τις ηρωίδες μητέρες»

«Στο πρόσωπο της Νίκης Γιαννάρου τιμούμε σήμερα όλες τις ηρωίδες μητέρες, αυτές που δίνουν έναν μικρό καθημερινό αγώνα. Ο ηρωισμός μπορεί να είναι μια στιγμιαία πράξη παραλογισμού με βάση τη λογική των υπολοίπων. Η συνειδητή όμως επαναλαμβανόμενη ηρωική πράξη είναι το χαρακτηριστικό του ήρωα. Η Νίκη είναι ένας ήρωας που καθημερινά κάνει ηρωικές πράξεις. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η Χριστίνα, που πρωταγωνιστεί μαζί με τη Νίκη στο να διατηρήσουμε το Πανεπιστήμιο στον Πύργο, καθώς η Χριστίνα είναι από τις πιο επιμελείς φοιτήτριες στο Τμήμα Μουσειολογίας, όπως και παράδειγμα μιας κοινωνίας με ίσα δικαιώματα χωρίς αποκλεισμούς» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνακόπουλος.

«Η Νίκη και η Χριστίνα αποτελούν ένα «αχτύπητο δίδυμο». Έχει εκπλαγεί όλος ο κόσμος από τη δυναμικότητα αυτών των δύο γυναικών και των εμποδίων που έχουν ξεπεράσει εμπόδια».

«Ζωντανό παράδειγμα αγάπης και πίστης όλες οι μητέρες»

Το λόγο αμέσως μετά πήρε η κ. Γιαννάρου, που με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πύργου. Μίλησε για την ίδια και την κόρη της, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και ξεπέρασαν και έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλες τις μητέρες που κάποια στιγμή ίσως νιώσουν τις δυνάμεις τους να τις εγκαταλείπουν.

«Ευχαριστώ πολύ τον κ. Αντωνακόπουλο για την τιμή που μου κάνει. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η βράβευση για μένα. Θεωρώ τον εαυτό μου την πιο τυχερή μητέρα στον κόσμο που έχω παιδί την Χριστίνα. Είχα την τύχη και την ευλογία να έχω μια μητέρα που μας έμαθε πώς είναι η ανιδιοτελής αγάπη, η αγάπη άνευ όρων και τι σημαίνει ενσυναίσθηση.

Αυτά είναι τα εφόδιά μου για την ανατροφή της Χριστίνας. Η Χριστίνα είναι η δύναμή μου, η δύναμη όλων μας. Δεν θα είχα καταφέρει τίποτα αν δεν είχα στήριγμα την αδερφή μου και τη δική της οικογένεια. Είναι δύσκολο να μεγαλώνει μια μητέρα μόνη της ένα παιδί χωρίς να εργάζεται και χωρίς να έχει βοήθεια από τους γονείς της.

Παρόλα αυτά, νιώθουμε σπουδαία όταν πηγαίνουμε με τη Χριστίνα στη σχολή της.

Μας σταματούν άνθρωποι και μας δίνουν συγχαρητήρια. Παίρνουν δύναμη από μας και τους δίνουμε χαμόγελα.

Εύχομαι σε όλες τις μανούλες να είναι καλά, να έχουν τα παιδιά τους σαν τα πιο πολύτιμα δώρα, να είναι πάντα δίπλα τους και αν εμείς μπορούμε να αποτελούμε ένα μικρό παράδειγμα για άλλες μητέρες που θεωρούν δεν τα καταφέρνουν ή δεν αντέχουν, να γνωρίζουν ότι είμαστε ένα ζωντανό παράδειγμα, ότι όποιος έχει δύναμη αγάπη και πίστη μπορεί να καταφέρει πράγματα που ούτε και ο ίδιος θα πίστευε ποτέ!».

Εμφανώς συγκινημένη η Χριστίνα για την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση προς τιμήν της μητέρας της, ευχαρίστησε εγκάρδια τον “πολυαγαπημένο”, όπως η ίδια είπε, δήμαρχο Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα