Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η… Μεγάλη Δευτέρα για Πύργο και Αμαλιάδα! H σύγκλητος παρουσιάζει την εισήγηση για τα Πανεπιστήμια

Ακούστε το άρθρο

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας διαβουλεύτηκε με όλους τους εκπροσώπους φορέων της Δυτικής Ελλάδας.

Η Επιτροπή που αποτελείται από 20 μέλη ΔΕΠ (σχεδόν από τη μισή Σύγκλητο) έχει καταλήξει στην εισήγησή της και θα την παρουσιάσει σήμερα στην έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου, παρουσία του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, τον επικεφαλής συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου, όλων των βουλευτών και των 6 δημάρχων των μεγάλων πόλεων της Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια πολύ κρίσιμη συνεδρίαση γιατί έχει ως αντικείμενο τον στρατηγικό σχεδιασμό της ακαδημαϊκής και της ερευνητικής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου. Ένας σχεδιασμός υπό την κατεύθυνση και την «μπαγκέτα» της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και σε κλίμα αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων, αντιλήψεων.

Αμαλιάδα και Πύργος είναι σε αναμμένα κάρβουνα και σε θέση μάχης και περιμένουν να μάθουν τα νέα προκειμένου να δουν τις επόμενες κινήσεις τους.

H ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πατρών

Έκτακτη Συνεδρίαση της Συγκλήτου στις 22/3/2021 με αντικείμενο τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών
Έκτακτη Συνεδρίαση της Συγκλήτου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22/3/21 με μοναδικό θέμα την εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών (https://www.upatras.gr/sites/www.upatras.gr/files/eisigisi_epitropis.pdf). Στη Συνεδρίαση της παρούσας Συγκλήτου έχουν προσκληθεί και θα παρίστανται ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης, οι επικεφαλής συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου, Βουλευτές των Νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμαρχος Πατρέων και οι Δήμαρχοι των πέντε πόλεων Αιγίου, Μεσολογγίου, Αμαλιάδας (Δήμος Ήλιδας), Πύργου και Αγρινίου.

«Ό,τι αποφασίσει η Σύγκλητος»

«Αισιοδοξώ κι ευελπιστώ ότι όσα περιγράφω τους τελευταίους 6 μήνες στους συνομιλητές μου έχουν γίνει κατανοητά. Αλλά, εν πάσει περιπτώσει, λιγότερη σημασία έχει η αρχή ή η άποψη του ενός. Είμαι ο Πρύτανης της Συγκλήτου και είναι αδιαπραγμάτευτο για μένα το ότι θα κάνω αυτό που θ’ αποφασίσει η Σύγκλητος. Ακόμη και πρώτο μεταξύ ίσων να με δείτε και να θεωρείτε σημαίνουσα την προσωπική μου άποψη, να είσθε βέβαιος ότι θα χαθεί μπροστά στην απόφαση της Συγκλήτου και ασφαλώς αυτό είναι το σωστό. Αν παρ’ ελπίδα (υποθετικά μιλάω), προκύψει το όποιο ηθικό δίλημμα με τον εαυτό μου, σας διαβεβαιώ ότι θα παραιτηθώ», φέρεται να δήλωσε ενόψει της σημερινής συνεδρίασης ο Χρήστος Μπούρας.

Άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη!

«Είναι νόμιμη η διαδικασία κατάργησης – μεταφοράς Πανεπιστημιακών τμημάτων την οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση;»… ερωτά, σε σχετική ανάρτησή του, ο δήμαρχος Πύργου…

Συνεχίζοντας, ο Τάκης Αντωνακόπουλος, προσθέτει κι άλλα ερωτηματικά λέγοντας αν «Εφαρμόζεται ο αντίστοιχος νόμος; Υπάρχει ερώτημα του υπουργείου Παιδείας προς τη Σύγκλητο περί των μεταβολών; Ισχύει ο νόμος 4485/2017; Έχουν αντιληφθεί ότι προκαλούν τεράστια οικονομική ζημιά στην Ηλεία κινούμενοι εκτός νόμου;»…

Ως λογική κατάληξη των προαναφερθέντων ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε ότι θα υπάρξει «Άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη!»…

Ο ίδιος ξεκινά επίσης άμεσα και τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά και βεβαίως να ζητήσει τη στήριξή τους.

Όλη η επικαιρότητα