Categories: Lifestyle

Η Νταϊάνα εξαπατήθηκε για να παραχωρήσει τη συνέντευξη στο BBC – Δημόσια συγγνώμη από το βρετανικό δίκτυο 26 χρόνια μετά (vid)

Share

Με ποιους δόλιους τρόπους έπεισε ο Μάρτιν Μπασίρ την πριγκίπισσα να κάνει πρωτοφανείς δημόσιες αποκαλύψεις που αφορούσαν στα μεγάλα μυστικά του Μπάκιγχαμ

Χρησιμοποιώντας πλαστά τραπεζικά έγγραφα, ψευδείς θεωρίες συνωμοσίας και άλλες ανήθικες μεθόδους κατάφερε ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ να αποσπάσει από την πριγκίπισσα Νταϊάνα την πολυσυζητημένη συνέντευξη που προβλήθηκε το 1995 στο BBC και τάραξε συθέμελα το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Tα παραπάνω συμπεράσματα προέκυψαν από την ειδική έρευνα που διενεργήθηκε σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξασφαλίστηκε η αποκλειστική αυτή συνέντευξη, που παρακολούθησαν 20 εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτέλεσε επί της ουσίας το τελειωτικό χτύπημα για τον γάμο της Νταϊάνα με τον Πρίγκιπα Κάρολο αλλά και τις σχέσεις της με την βασιλική οικογένεια.

Φανερά πληγωμένη και σε προσωπικό αδιέξοδο η Νταϊάνα επιβεβαίωσε, σε εκείνη την συνέντευξη, την μακροχρόνια παράλληλη σχέση του Κάρολου με την Καμίλα – λέγοντας την περίφημη φράση «Ήμασταντρεις σε αυτόν το γάμο», παραδέχτηκε πως και η ίδια διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, αποκάλυψε πως πάλευε με την βουλιμία ενώ εξέφρασε την άποψη πως ο Κάρολος πιθανόν να μην καταφέρει ποτέ να γίνει βασιλιάς.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας αναφερόταν δημοσίως σε τόσο προσωπικά θέματα του παλατιού γεγονός που οδήγησε την Βασίλισσα Ελισάβετ να επιβάλλει στον Κάρολο και την Νταϊάνα την έκδοση διαζυγίου.

Όταν είκοσι έξι χρόνια πριν έφθανε στα δημοσιογραφικά γραφεία η είδηση πως ο όχι και ιδιαίτερα γνωστός στην πιάτσα τότε νεαρός ρεπόρτερ Μάρτιν Μπαζίρ εξασφάλισε την αποκλειστική συνέντευξη της Νταϊάνα, η έκπληξη για όλους ήταν τεράστια και τα ερωτηματικά πολλά. Λίγα χρόνια αργότερα, και αφού η πριγκίπισσα είχε φύγει τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή, ο αδελφός της, Ερλ Σπένσερ, θα αποκαλύψει πως ο δημοσιογράφος χρησιμοποίησε δόλιους τρόπους προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και να τον πείσει να τον συστήσει στην αδελφή του. Πιο συγκεκριμένα του παρουσίασε πλαστά τραπεζικά έγγραφα, είπε στην Νταϊάνα ψεύτικες ιστορίες που σχετίζονταν με σενάρια παρακολούθησής της από ανθρώπους του παλατιού ενώ ισχυρίστηκε επίσης πως διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο Κάρολος είχε ερωτικές σχέσεις με την νταντά των παιδιών τους. Προφανώς όλα αυτά έκαναν την ήδη φουρτουνιασμένη Νταϊάνα ακόμη πιο έξαλλη με αποτέλεσμα να πει στην συνέντευξή της πράγματα που πιθανότατα μετάνιωσε αργότερα.

Το BBC, πάντως, αποδέχεται πλήρως τα αποτελέσματα της έρευνας, εκφράζει τη βαθιά λύπη του για όλα όσα συνέβησαν και ζητά δημόσια συγγνώμη. «Το BBC θα έπρεπε να έχει διερευνήσει σε μεγαλύτερο βάθος το τί ακριβώς είχε συμβεί τότε και είναι πιο διαφανές σχετικά με όσα γνώριζε» δήλωσε με νόημα ο γενικός διευθυντής του δημοσιογραφικού οργανισμού Tim Davie.

Να σημειώσουμε ότι ο 58χρονος σήμερα Μάρτιν Μπαζίρ, που από το 2016 εργαζόταν και πάλι στο ΒΒC ως συντάκτης θρησκευτικού – εκκλησιαστικού ρεπορτάζ, παραιτήθηκε πριν λίγες ημέρες επικαλούμενος θέματα υγείας. Η κίνησή του αυτή ωστόσο φέρεται να συνδέεται άμεσα με την απόφαση του καναλιού να προβάλλει σήμερα, έστω και με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, εκπομπή σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες  πραγματοποιήθηκε η περιβόητη συνέντευξή του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Πηγή: protothema.gr