Ελλάδα Ηλεία

Η οικογένεια Τζαβάρα και ο εθνικός οδοδείκτης

Ακούστε το άρθρο

Με την υπ’ αριθμ. Απόφαση 781/2020 ο Άρειος Πάγος απεφάνθη οριστικά και αμετάκλητα ότι η Μονή Βατοπεδίου δεν έχει το παραμικρό ίχνος ιδιοκτησίας στη λίμνη Βιστωνίδας

Από την πρώτη δικαστική απόφαση πέρασαν 17 χρόνια και πρόσφατα μπήκε ουσιαστικά ο επίλογος σ’ ένα «σκανδαλώδες» θέμα της πολιτικής ζωής του τόπου που συνέτεινε ταμάλα στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή.

Μνημονεύουμε την απόφαση του Α.Π. για να αποδοθούν τα πρέποντα στην εισηγήτρια που πέρασε απαρατήρητη. Πρόκειται για την Αγγελική Τζαβάρα.

Οι πολλοί δεν γνωρίζουν ότι είναι αδελφή του βουλευτή Ηλείας της ΝΔ, πρώην υπουργού Κώστα Τζαβάρα.

Η έμπειρη αρεοπαγίτης τεκμηρίωσε την εισήγησή της, κατά τρόπο που δεν άφηνε περιθώρια διαφωνιών. Έγινε δεκτή από την πρόεδρο του Α’ τμήματος του Αρείου Πάγου και αντιπρόεδρο του Ανωτάτου δικαστηρίου κ. Λέκκα και απ’ όλους τους αρεοπαγίτες του τμήματος.

Κάναμε μνεία στην απόφαση – σταθμό για να καταδείξουμε το διαμέτρημα της οικογένειας Τζαβάρα και ταυτόχρονα να επισημάνουμε ότι αυτή η απόφαση πρέπει να σηματοδοτεί τον εθνικό οδοδείκτη για παρόμοιες υποθέσεις, που εκκρεμούν και αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα σε εθνικά «ευαίσθητα» σημεία της χώρας (Μακεδονία, Θράκη, νησιά του Αιγαίου).

Όλη η επικαιρότητα