Ελλάδα

Η πίτα με το μπιφτέκι είχε μέσα… ηρωίνη

Η παραγγελία έκρυβε μέσα 1,4 γραμμάρια ηρωίνης.
Ακούστε το άρθρο

Πίτα μπιφτέκι γεμιστό με… ηρωίνη πήγε να μεταφέρει ένας άνδρας από την Ρόδο σε έναν 32χρονο Λετονό στη φυλακή.

Η παραγγελία έκρυβε μέσα 1,4 γραμμάρια ηρωίνης σε ένα περιστατικό που σημειώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια με αποτέλεσμα να σχηματιστεί ποινική δικογραφία σε βάρος των δύο ανδρών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα rodiaki.gr, ο 32χρονος από τη Λετονία είχε μεταφερθεί στη Ρόδο καθώς κατηγορούνταν μαζί με άλλα τρία άτομα ότι ήταν μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνης και χαπιών ecstasy.

Μάλιστα, καταδικάστηκε σε αρκετά χρόνια κάθειρξης και έτσι κρατούνταν στα κρατητήρια της Ρόδου.

Το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου 2017, ένας άλλος 32χρονος, από τη Ρόδο πήγε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου και ζήτησε να παραδώσει στον αλλοδαπό κρατούμενο μία σακούλα με φαγητό που παράγγειλαν.

Μετά από έλεγχο, οι αστυνομικοί βρήκαν πως η σακούλα περιείχε μία πίτα με μπιφτέκι και μέσα σε αυτή μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με 1,4 γραμμάρια ηρωίνης.

Η πίτα κατασχέθηκε ενώ οι δύο 32χρονοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε Αστυνομικό Τμήμα.

Παραδοχή

Στην ανακρίτρια Ρόδου όπου και απολογήθηκαν, ο 32χρονος Ροδίτης παραδέχτηκε ότι γνώριζε για τα ναρκωτικά που είχε η πίτα, την οποία του ζήτησαν να την μεταφέρει στα κρατητήρια, ενώ δήλωσε επίσης πως είναι τοξικομανής.

Ο αλλοδαπός από τη Λετονία είχε τονίσει πως ουδεμία σχέση ή γνώση έχει αναφορικά με την υπόθεση και έμαθε για τα ναρκωτικά μετά τον έλεγχο των αστυνομικών.

Όλη η επικαιρότητα