Categories: Αποδράσεις

Η παραλία της Ελλάδας που βρίσκεται μέσα σε κρατήρα (vid)

Share

Η Ελλάδα μας δεν παύει να μας εκπλήσσει με τις ομορφιές της. Κάθε γωνιά και κάθε πινελιά είναι ένα θαύμα της φύσης. Πετάμε με τον haanity στους Πεταλιούς Εύβοιας, σε απόσταση μόλις μισής ώρας με σκάφος από την Αθήνα.

Στο νότιο τμήμα του νησιού “Μεγαλόνησος” των Πεταλιών υπάρχει μια παραλία που αντικρίζει την Άνδρο και τις Κυκλάδες. Στο δεξί τμήμα της βρίσκεται ένας κρατήρας που κρύβει ένα… μυστικό. Είναι στρωμένος με άμμο και βότσαλα και στη μία πλευρά του ενώνεται με τη θάλασσα με μια φυσική αψίδα- καμάρα.

Λίγα λόγια για τους Πεταλιούς: Οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Ανήκουν στον δήμο Καρύστου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα. Στο κοντινό παρελθόν όμως, διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος.

Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι.

Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Απολαύστε την πτήση!

Συντεταγμένες: https://goo.gl/maps/bMBUC4w5AE5RrqpS6