Ηλεία

Η Π.Ε Ηλείας αποκτά τη δική της Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας

Ακούστε το άρθρο

   Σάρκα και οστά παίρνει η πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου για την προμήθεια Κινητής Μονάδας Αιμοληψίας στην Π.Ε Ηλείας, με την Οικονομική Επιτροπή της ΠΔΕ, κατά την διάρκεια της συνεδρίασής της, σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, να εγκρίνει τους όρους της διακήρυξης για την διενέργεια του διαγωνισμού.

Η απόφαση για προμήθεια της Κινητής Μονάδας, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά το κοινωνικό πρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και έρχεται να ενισχύσει τη μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη μείωση των ελλείψεων σε αίμα στον Νομό. Μια προσπάθεια που ξεκινάει από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Νοσηλευτικών Μονάδων του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, με υποστηρικτές την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού και συλλόγους (αιμοδοτικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς).

Η αρχή και η απόφαση

Τον Απρίλιο του 2020, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, οργάνωσε 6 εθελοντικές αιμοληψίες σε όλη την Ηλεία, με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας της Ν.Μ Πύργου, Δημοτικών Αρχών και Συλλόγων. «Η ανταπόκριση των πολιτών, σ’ αυτό το κάλεσμα, ήταν συγκινητική και απέδειξε – για πολλοστή φορά – ότι οι Ηλείοι πολίτες, στα δύσκολα, και όταν ο συνάνθρωπός τους έχει ανάγκη, δηλώνουν “παρόντες”. Η όποια διστακτικότητα τους, λόγω της πανδημίας, να απευθυνθούν στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου για να αιμοδοτήσουν εκεί, κάμφθηκε αμέσως» υπενθυμίζει ο κ. Γιαννόπουλος. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, ένα μήνα νωρίτερα (σ.σ από τον Μάρτιο του 2020) είχε παραχωρηθεί και ο προθάλαμος του Συνεδριακού Κέντρου της Π.Ε Ηλείας για την δημιουργία του προσωρινού Τμήματος Αιμοδοσίας, το οποίο λειτούργησε για διάστημα δυο περίπου μηνών.

«Θεωρήσαμε χρέος μας, να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια για την απόκτηση μιας δικής μας Κινητής Μονάδας στην Π.Ε Ηλείας, η οποία θα είναι πάντα διαθέσιμη για την διενέργεια εθελοντικών αιμοδοσιών, όχι μόνο τώρα, εν μέσω πανδημίας – η οποία ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα – αλλά γενικά, όπου και όταν χρειαστεί, συνδράμοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί η Υπηρεσία Αιμοδοσίας, διευκολύνοντας παράλληλα όλους τους εθελοντές που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, στέλνοντας το πιο σημαντικό μήνυμα της προσφοράς και αλληλεγγύης στον πάσχοντα συνάνθρωπο», καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα