Αθλητισμός

Η συγκινητική «επανένωση» αθλητή της Ομάδας Προσφύγων με την αδερφή του (vid)

Ακούστε το άρθρο

Ο σταρ της Ολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων στο μπάντμιντον, Αράμ Μαχμούντ ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε ηλικία 7 ετών, όταν άρχισε να ασχολείται με το άθλημα παίζοντας δίπλα στην αδερφή του Σανάα.

Μετά το δεύτερο παιχνίδι του με την Ομάδα των Προσφύγων στους Αγώνες του Τόκιο, ο Μαχμούντ δέχθηκε ένα τρομερό «δώρο» απ’ το Eurosport: Ενώ έκανε δηλώσεις στην Ρεσμίν Τσόουντχαρι, ξαφνικά στην κουβέντα τους «προστέθηκε» και η αδερφή του με μια κλήση από τη γενέτειρά τους, τη Δαμασκό της Συρίας.

Τα δύο αδέρφια δεν έχουν συναντηθεί τα τελευταία έξι χρόνια, εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στη Συρία και μοιράστηκαν μία πολύ συγκινητική στιγμή, ενώ μίλησαν για την εμπειρία του Αράμ στους Αγώνες.

«Ήταν μία υπέροχη έκπληξη» είπε ο Αράμ Μαχμούντ προσπαθώντας μετά βίας να συγκρατήσει τα δάκρυά του βλέποντας στο video wall την αδερφή του μετά από τόσο καιρό να καμαρώνει για τα αγωνιστικά επιτεύγματά του με την Ολυμπιακή Ομάδα των Προσφύγων στους Αγώνες του Τόκιο.

«Είμαστε όλοι τόσο περήφανοι για εσένα και τις εμφανίσεις σου, δεδομένου ότι είναι η πρώτη συμμετοχή σου σε Ολυμπιακούς Αγώνες και παίζεις κόντρα στους καλύτερους αθλητές του κόσμου.

Όλος ο κόσμος μιλάει για εσένα και τους έχεις κάνει να δουν πόσο σπουδαίος είσαι. Είμαι πολύ χαρούμενη που έκανες πραγματικότητα το όνειρό σου και τους στόχους σου γιατί ξέρω πολύ καλά πόσο έχεις υποφέρει.

Είχες την υπομονή να φτάσεις ως εκεί και είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι υποστήριξαν τον Αράμ και τον πίστεψαν, αξίζει το καλύτερο» ήταν το σχόλιο της Σανάα, με τον Αράμ Αχμέντ να απαντάει συγκινημένος:

«Σε ευχαριστώ Σανάα κι εγώ θέλω το καλύτερο για σένα. Ελπίζω να πανηγυρίσουμε μαζί κάποια επιτυχία, αλλά γνωρίζω καλά πως όπου κι αν βρίσκεσαι, θα είσαι μαζί μου κι όλη η οικογένεια θα με υποστηρίζει. Χαίρομαι που εκπροσωπώ την οικογένειά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι ελπίζω να σας ξαναδώ σύντομα…».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα