Lifestyle

Η τηλεοπτική «Αγγελική» τονίζει: Ο ρόλος αυτός είναι για μένα ρόλος ζωής

Ακούστε το άρθρο

Η «Αγγελική» είναι μια σειρά που έχει κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό αυτή τη σεζόν. Προβάλλεται από Δευτέρα έως Πέμπτη, στις 23:00, στον Alpha, κρατώντας μεγάλο μέρος του κοινού καθηλωμένο στις οθόνες του.

Στις αποκαλύψεις της σειράς είναι και η Μαίρη Μηνά, η οποία παραδέχθηκε στην Ναταλία Γερμανού και το «Καλύτερα δε γίνεται», σήμερα, Κυριακή 10 Ιανουαρίου, πως «ο ρόλος της Αγγελικής είναι για μένα ρόλος ζωής».

Η πρωταγωνίστρια που υποδύεται την «Αγγελική» στην ομώνυμη σειρά του Alpha, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και τους τηλεθεατές με την συγκλονιστική ερμηνεία της στον ρόλο. Έναν ρόλο ο οποίος διαθέτει εναλλαγές, εκπλήξεις, θέτει την ηρωϊδα απέναντι σε καθοριστικά ερωτήματα και κινείται σε μια ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ του φωτός και του σκότους της ανθρώπινης ύπαρξης.

Πώς, όμως, λειτούργησε όταν της έγινε η πρόταση από τον Alpha, για να παίξει στη σειρά; «Το σκέφτηκα πολύ πριν δεχθώ τον ρόλο της Αγγελικής», απάντησε η Μαίρη Μηνά σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, μεστή, ουσιώδη και αποκαλυπτική.

Και συνέχισε: «Κάναμε μία συνάντηση με την παραγωγή και τον σκηνοθέτη, μιλήσαμε εφ’ όλης της ύλης, για το ποιος θα είναι ο ρόλος, η ιστορία. Πήρα τον χρόνο μου πριν απαντήσω, για να το δω εάν μπορώ να το υποστηρίξω, γιατί ήταν για μένα τότε ένα μεγάλο άλμα. Τελικά πήρα την απόφαση… ομοιοπαθητικά γιατί, εάν μας έμαθε κάτι το 2020 είναι ότι όλα είναι πιθανά, μπες σε αυτό που σε τρομάζει και… Ίδωμεν!».

Μιλώντας για το τι θαυμάζει στην ηρωίδα που υποδύεται, τόνισε ότι «στην Αγγελική αυτό που εκτιμώ και ζηλεύω είναι το θάρρος της που φτάνει στα όρια του θράσους. Ναι, μεν προκύπτει από ένα βαθύ τραύμα, αλλά το τραύμα της είναι το καύσιμο. Ο τρόπος που ενεργεί έχει θάρρος και ψυχραιμία, σαν ένας ψυχρός εκτελεστής. Το θαυμάζω με την έννοια της πυγμής, της πειθαρχίας και της απόφασης».

Δεν της αρέσει το ότι η ίδια «βάζει τρικλοποδιά στον εαυτό της. Μπαίνει σε μια περίπλοκη συνθήκη θεωρώντας ότι θα πετύχει κάτι, πέφτει στην παγίδα που η ίδια φτιάχνει για τους άλλους. Αλλά κι αυτό από το τραύμα της προκύπτει».

Απαντώντας σε ερωτήσεις συμπρωταγωνιστών της στην «Αγγελική» (Γ. Χρυσοστόμου, Π. Βλάχου, Αλ. Πέρρου, Ν. Μπουλέ) για τον ποιο ρόλο θα ήθελε να υποδυθεί, η Μαίρη Μηνά υπογράμμισε ότι τον σημαντικότερο ρόλο… «τον βιώνω τώρα… Συμβαίνει τώρα. Το ότι παίζω την Αγγελική, μια ηρωϊδα η οποία έχει πολύ υλικό για δημιουργία…

Έχω αγάπη στους ρόλους που έχουν βάθος και σκοτάδι και η Αγγελική το έχει αυτό. Παίζω έναν ρόλο που κάπως τον είχα ευχηθεί, χωρίς να έχω τον συγκεκριμένο στο μυαλό. Μου αρέσουν τα δίπολα, οι χαρακτήρες που είναι δυσυπόστατοι, που έχουν φως και σκοτάδι μαζί. Ο ρόλος της Αγγελικής είναι για μένα ρόλος ζωής».

Όσον αφορά στις εξελίξεις, στη σχέση της ηρωίδας με τον «Στέφανο»… «μετά τη σκηνή στον στάβλο όπου κρυφακούει τον καυγά της Αγγελικής με τον Μιχάλη και τις υποψίες του Μιχάλη ότι η Αγγελική είναι ερωτευμένη με τον Στέφανο, λαμβάνει μία πληροφορία σχετικά με τα αισθήματα της Αγγελικής ως προς αυτόν. Ένα σποράκι μπαίνει στο μυαλό του κι αυτό θα έχει συνέπειες…».

Η σχέση της με τον «Μιχάλη», όπως είπε, «ήταν μία επανένωση που είχε πολλές σκιές… Δυσκολεύονται και ο δύο να μπουν σε κάτι αρμονικό».

via

Όλη η επικαιρότητα