Πολιτική

Η Τουρκία βάζει 5 ναυτικούς πύργους στα κατεχόμενα για έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου

Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία προσανατολίζεται στο να αυξήσει την ασφάλεια στην θάλασσα έτσι όπως την ορίζει τουλάχιστον η Άγκυρα και αποφάσισε να εγκαθιδρύσει 5 «πύργους ναυτικής κυκλοφορίας» στις ακτές της και στα Κατεχόμενα, «προκειμένου η Ελλάδα να σταματήσει τις επιθέσεις κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του sigmalive.com στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών θα συστήσει 5 σταθμούς ακτοφυλακής σε διαφορετικές περιοχές της ανατολικής Μεσογείου.

Τρεις από αυτούς τους σταθμούς θα κατασκευαστούν στις περιοχές Zafer Burnu (ακρωτήριο Απόστολου Ανδρέα), Zeytinlik και Sadrazamköy των κατεχομένων και oι άλλοι 2 σταθμοί στην Αντιόχεια και την Μερσίνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τουρκιγέ», τα χαρακτηριστικά του συστήματος Coast Watch Station είναι πολύ εξελιγμένα και θα μπορούν να ελέγχουν με κάθε λεπτομέρεια την διέλευση όλων των πλοίων από την περιοχή, που η Τουρκία ορίζει ως «δική της υφαλοκρηπίδα».

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, η ενέργεια αυτή θα αλλάξει τις ισορροπίες στην περιοχή, καθώς θα αποτρέπει «επιθετικές κινήσεις» των ελληνικών πλοίων στην περιοχή.

Όλη η επικαιρότητα