Περίεργα

Η φωτογραφία ενός μωβ λουλουδιού με την ασυνήθιστη επισκεψιμότητα

Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφία με μια μωβ μαργαρίτα στο διαδίκτυο λαμβάνει έως και 100 εκατομμύρια επισκέψεις (hits) κάθε μέρα, γεγονός που οδήγησε τους υπεύθυνους του ιστότοπου που τη φιλοξενεί να διενεργήσουν έρευνα για να διαλευκανθεί το «συνεχιζόμενο μυστήριο».

Η φωτογραφία χωρίς δικαιώματα είναι μία από τις εκατομμύρια εικόνες που είναι διαθέσιμες στο Wikimedia Commons, αλλά συγκεντρώνει περίπου το 20% της συνολικής κυκλοφορίας που δημιουργείται από την online βάση δεδομένων.

Πρόκειται για μια σχετικά ακίνδυνη εικόνα μιας ποικιλίας άστερ. Το μωβ άνθος με κίτρινο ύπερο φωτογραφήθηκε στο Πάρκο Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, στη Χάγη το 2004, αλλά από τις 29 Ιουνίου πέρυσι καταγράφεται μια ξαφνική και συνεχής αύξηση των διαδικτυακών επισκέψεων. Τον τελευταίο μήνα έχει κατά μέσο όρο 90 εκατομμύρια επισκέψεις την ημέρα.

Η μυστηριώδης δραστηριότητα οδήγησε σε έναρξη έρευνας από το Ίδρυμα Wikimedia, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επιβλέπει τη Wikipedia και το Wikimedia Commons.

Ο Κρις Άλμπον, διευθυντής μηχανικής μάθησης στο Wikimedia Commons, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Independent», σε tweet έκανε λόγο για μυστήριο σημειώνοντας ότι «το 20% όλων των αιτημάτων σε ένα από τα κέντρα δεδομένων μας είναι για αυτήν την εικόνα ενός λουλουδιού. Κανείς δεν ξέρει γιατί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα