Ψυχαγωγία

Η Warner Bros απέρριψε τη νέα ταινία του Ζακ Σνάιντερ: Κάνει λόγο για ομοφυλοφιλική σχέση του Μεγάλου Αλέξανδρου με τον Ηφαιστίωνα

Ακούστε το άρθρο

Ειδικά εδώ στην Ελλάδα είναι φυσιολογικό να έχουμε μια ιδιαίτερη κλίση προς τους “300” την ταινία του Zack Snyder που εξιστορούσε μια φανταστική βερσιόν της “Μάχης των Θερμοπυλών” και η οποία βασίζεται στην ομώνυμη σειρά κόμικ βιβλίων του Frank Miller.

Μέχρι και σήμερα οι “300” αποτελούν το μεγαλύτερο άνοιγμα χολιγουντιανής ταινίας στο εγχώριο box office με 317.000 εισιτήρια στο πρώτο Σαββατοκύριακό προβολών της, πίσω στο 2007, ρεκόρ το οποίο καμία άλλη ταινία δεν κατάφερε από τότε. Στην ποπ κουλτούρα, άλλωστε, έχει ενσωματωθεί το “This is Sparta” που ξεστόμισε ο Gerard Butler υποδυόμενος τον Βασιλιά Λεωνίδα.

Το 2014 έγινε μια απόπειρα να συνεχιστεί ο μύθος των Σπαρτιατών μέσα από το “300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας” που αποτελούσε sequel και prequel ταυτόχρονα της ιστορίας. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν μπόρεσε να πιάσει την αίγλη της πρώτης ταινίας, αφού ο Snyder ανέλαβε μόνο το σενάριο στην προκειμένη και ούτε εισπρακτικά προκάλεσε τον παταγο που περίμενε κανείς.

Σε μια νέα του συνέντευξη ο σκηνοθέτης του “Zack Snyder’s Justice League”, μίλησε στο podcast του The Playlist για τα σχέδιά του να κυκλοφορήσει μια τρίτη ταινία που θα συνέχιζε το έπος των Σπαρτιατών του Λεωνίδα. Όμως, δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτό που θα περίμενε κανείς.

Αποκάλυψε πως εν μέσω της πανδημίας του ανατέθηκε να γράψει το σενάριο του τρίτου φιλμ του franchise των “300”, το οποίο επί της ουσίας θα ήταν και το τελευταίο κεφάλαιο αυτού του αιματοβαμμένου έπους. Θα αναρωτιέστε όμως τι συνέβη και δεν ακούσαμε τίποτα για αυτήν μέχρι σήμερα, καθώς και γιατί δεν πήρε το “πράσινο φως”.

Όπως αναφέρει ο Snyder αυτό που κατέληξε να γράφει ως σενάριο δεν ήταν αυτό που ήλπιζε να πάρει στα χέρια της η Warner Bros., το οποίο επί της ουσίας ήταν μια ταινία love story μεταξύ του Μεγάλου Αλέξανδρου και του Ηφαιστίωνα:

Απλά δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ σε αυτό. Καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας είχα μια συμφωνία με τους Warner Brothers και έγραψα αυτό που επί της ουσίας θα ήταν το τελευταίο κεφάλαιο των ‘300’. Όταν, όμως, έκατσα να το γράψω, στην πραγματικότητα έγραψα μια εντελώς διαφορετική ταινία. Έγραφα κάτι που σχετίζονταν με τον Μέγα Αλέξανδρο και κατέληξε να είναι μια ταινία για την σχέση του με τον Ηφαιστίωνα. Βγήκε δηλαδή σαν ένα love story. Οπότε δεν ταίριαζε πραγματικά σαν μια τρίτη ταινία.

Αλλά έτσι γεννήθηκε ένα concept. Λέγεται “Blood and Ashes” είναι μια πανέμορφη ιστορία αγάπης, εν μέσω πολέμου. Θα ήθελα να το κάνω, όμως η WB είπε “όχι” και ξέρετε δεν είναι και τρελοί φαν μου. Εν τέλει είναι αυτό που είναι.

Η τελευταία φράση αποδίδεται στο γεγονός ότι η Warner συνεχώς του έβαζε εμπόδια και διαφωνούσε σε κάθε βήμα της παραγωγής του “Snyder Cut”, σε σημείο που ισχυρίστηκε ότι το στούντιο τον “βασάνιζε”. Ωστόσο, παρά την αστοχία του Zack Snyder με το σενάριο του τρίτου κεφαλαίου των ‘300’, δύσκολα η Warner να αφήσει για πολύ στην άκρη ένα τέτοιο franchise.

To νεότερο έργο του Zack Snyder είναι το Army of the Dead που θα προβληθεί στις 21 Μαίου μέσω του Netflix.

Πηγή: unboxholics.com

Όλη η επικαιρότητα