Ηλεία

Θάνα Λυκούρεση: Να συνεχίζω να εκφράζομαι μέσα από τα έργα μου!

Ακούστε το άρθρο

Το  κοινό της Ηλείας, την έχει  γνωρίσει   μέσα από πολλές ατομικές της εκθέσεις  στην Αμαλιάδα  και στην ευρύτερη περιοχή.

Μια από τις πιο ξεχωριστές ήταν η ατομική εικαστική έκθεση 48 έργων της  στην οικία Τατάνη στην Αμαλιάδα, τον Οκτώβρη του 2016 υπό την αιγίδα του δήμου Ήλιδας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, με τίτλο “«Εξπρεσιονισμός και έκρηξη χρωμάτων»…

Με τα εικαστικά, η Θάνα Λυκούρεση  άρχισε να ασχολείται από  πολύ μικρή ηλικία, ζώντας  σε ένα περιβάλλον με ανθρώπους της τέχνης, τη μητέρα της,  και τον θείο της  ζωγράφο Κωνσταντίνο Λυκούρεση. Συστηματικά ασχολείται  από τα 18 της  χρόνια, όταν φοίτησε σε σχολή Σχεδίου Μόδας και Ζωγραφικής, έως και σήμερα.

«Πιστεύω πως κινούμαι μεταξύ ρεύματος Εξπρεσιονισμού και Ιμπρεσιονισμού. Οι ειδικοί θα το κρίνουν.

Την έμπνευσή μου την αντλώ συνήθως,  από άμεσες αντιλήψεις συναισθημάτων, οραματισμών, επιθυμιών και παρορμήσεων που μου δημιουργεί το περιβάλλον καθώς και από ασυνείδητα έντονα συναισθήματα που αγγίζουν την ψυχή και μπορεί να προέρχονται από μία σκέψη, ένα κείμενο, από την ελληνική ποίηση ή και από κάτι που δεν μπορώ να ελέγξω…», αναφέρει η κα Θ. Λυκούρεση.

Στο ερώτημα, ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την ίδια, αναφέρει χαρακτηριστικά:  «Το να ξεπερνάω τα όριά μου κάθε φορά που δημιουργώ ένα νέο έργο για εμένα είναι η επόμενη μεγαλύτερη πρόκληση και ένας νέος στόχος».

Για τα μελλοντικά της σχέδια, η κα Λυκούρεση επισημαίνει:  «Θέλω να υλοποιηθούν οι στόχοι που βάζω παρά τις αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν. Να ανοίξουν οι χώροι που μας φιλοξενούν και να κάνω πράγματα που έμειναν στη μέση όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι μας. Να συνεχίζω να εκφράζομαι μέσα από τα έργα μου».

Όλη η επικαιρότητα