Ηλεία

Ν. Κρουστάλης: «Θέλουν να χτυπήσουν την πολύτεκνη οικογένεια»

Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές αντιδράσεις προκαλεί στους τρίτεκνους-πολύτεκνους της χώρας το νέο νομοσχέδιο που αντικαθιστά το ισχύον σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα, συμπεριλαμβανομένης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται μείωση/κατάργηση των ποσοστών/μοριοδότησης που είχαν έως τώρα για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, τα μέλη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

«Είναι αδικία»…

Σχολιάζοντας την συγκεκριμένη εξέλιξη ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Πύργου και Περιχώρων Νίκος Κρουστάλης δήλωσε στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ ότι «Για την είσοδο στις στρατιωτικές σχολές υπήρχε ένα ποσοστό 10% για παιδιά πολύτεκνων και στους υπόλοιπους διαγωνισμούς υπήρχε ποσοστό 20%, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις υπήρχε ένα ποσοστό 15%.

Η ενημέρωση που έχω είναι ότι θέλουν το ποσοστό αυτό να πάει στο 10% και ίσως πιο κάτω. Αυτό είναι ένα άδικο μέτρο για πολλούς λόγους. Δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλάζουν τον νόμο… πιστεύω ότι θέλουν να χτυπήσουν την πολύτεκνη οικογένεια. Κάτι που συνέβη και με τα επιδόματα που κόπηκαν από τις πολύτεκνες οικογένειες, τη στιγμή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα.

Και κάποιοι πολιτικοί καυχιούνται ότι θα φέρνουν τους λαθρομετανάστες για να αυξηθεί ο πληθυσμός της χώρας από άλλα κράτη».

«Είχαμε διαβεβαιώσεις για το αντίθετο»…

Για το αν θα υπάρξουν κάποιες αντιδράσεις ο κ. Κρουστάλης πρόσθεσε πως «Εμείς στείλαμε κάποιες επιστολές σε κυβερνητικούς βουλευτές, προσπάθησα να μιλήσω με κάποιους αλλά δεν μπόρεσα. Πριν 20 μέρες που μίλησα με διαβεβαίωσαν ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο και το νομοσχέδιο θα μείνει ως έχει.

Συνομίλησα και με διάφορους προέδρους συλλόγων από όλη την Ελλάδα ενημερώθηκα ότι αναμένεται να καταργηθεί εντελώς το ποσοστό για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Το τι ακριβώς έχει περαστεί στο ΦΕΚ δεν το ξέρω ακριβώς».

Αξίζει να σημειώθει ότι και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων εξέδωσε (ιδιαίτερα αιχμηρή) ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «Δεν μπορεί, όταν τα τελευταία εννέα έτη στην πατρίδα μας, οι θάνατοι να είναι περισσότεροι των γεννήσεων κατά 223.292 άτομα, ακόμη και ορισμένα θετικά μέτρα που είχαν ληφθεί για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες να τα περιορίζετε/καταργείτε, αποδεχόμενοι πιέσεις εν ονόματι “επιταγών” του Συντάγματος, όταν αδιαφορείτε πλήρως για την συνταγματική επιταγή παρ. 5 άρθρου 21 για ύπαρξη δημογραφικής πολιτικής.

Αδιαφορείτε πλήρως, στην πράξη και όχι στα λόγια για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου δημογραφικού προβλήματος της Χώρας. Πώς είναι δυνατόν, να προτείνετε τέτοια εκτρώματα όπως:

Άρθρου 11 παρ.1 στ και ζ, παρ.2 α και β, Άρθρου 27 παρ.1 καμία μοριοδότηση, Άρθρου 36 καμία μοριοδότηση κ.α;

Επιλέξατε ενώ γνωρίζετε την κατάσταση να καταργήσετε-μειώσετε τα κίνητρα δημογραφικής πολιτικής, με το κατάπτυστο νομοσχέδιο το οποίο μειώνει/καταργεί τα ποσοστά/μοριοδότηση που είχαν οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για έναν πολίτη για να κάνει οικογένεια και παιδιά είναι η εργασία πόσο μάλλον για έναν τρίτεκνο οικογενειάρχη. Μας αφαιρείτε το δικαίωμα στην εργασία!».

Όλη η επικαιρότητα