Ηλεία

Θίνες Βαρθολομιού: Δημιουργία χώρου αναψυχής

Ακούστε το άρθρο

Η δημιουργία υπαίθριου χώρου αναψυχής για παιδιά είναι ένας από τους στόχους  της δημοτικής αρχής του Ανδρέα Μαρίνου.

Το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή η οποία ενέκρινε την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης, στη Πρόσκληση 63.1 –CLLD.14 έκδοση :2.0 ΕΣΠΑ τουτου ΕΠ «ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014 -2020».

Το έργο είναι  συνολικού προυπολογισμού 125.885,21 € (με ΦΠΑ 24%).

Στο προτεινόμενο υποέργο περιλαμβάνονται: Δημιουργία ενός υπαίθριου χώρου αναψυχής, που θα απευθύνεται κυρίως σε μικρές ηλικιακές ομάδες,αλλά θα μπορεί να φιλοξενεί με το ίδιο ενδιαφέρον όλους τους επισκέπτες. Μέσω αυτής της ανάπλασηςστόχος είναι η δημιουργία ενός πόλου έλξης ο οποίος θα μπορεί να είναι επισκέψιμος τόσο το χειμώνα όσοκαι το καλοκαίρι. Εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η περιοχή, λόγω του φυσικού της πλούτου, σχεδιαστικός στόχος ήταν η ομαλή αισθητική συνένωση του δάσους και της θάλασσας.

Προτείνεται η δημιουργία μιας βασικής διαδρομής η οποία εκτείνεται σε όλο το εμβαδό του χώρου. Στην πορεία στης συναντούμε όλες τις δράσεις που τοποθετούνται στο πάρκο αναψυχής.

Οι δραστηριότητες που χωροθετούνται στον υπαίθριο αυτό χώρο είναι:

– Παιδική χαρά 445τμ,  Χώρος διαδραστικής απασχόλησης – κυνήγι θησαυρού στην άμμο 158τμ.  Κερκίδα τριών επιπέδων – θεατράκι 100τμ – Λαβύρινθος με φυτά 266τμ – Τεχνητοί λόφοι για παιχνίδι αναρρίχησης – ανάβασης – Γήπεδο beach soccer και beach volley 150τμ – Χώροι καθιστικών

Όλη η επικαιρότητα