Αχαϊα

«Θα κάνω το εμβόλιο όταν έρθει η σειρά μου»-Η Εκκλησία δεν είναι αρνητική με τον εμβολιασμό τονίσει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Ακούστε το άρθρο

Θετικός στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού είναι ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος συγκαταλέγεται στους ιεράρχες που θα προβούν στη συγκεκριμένη ιατρική πράξη.

Χωρίς περιστροφές, ο ίδιος τάσσεται ευθέως υπέρ του εμβολίου, επισημαίνοντας ότι θα το κάνει κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό του.

«Θα συμβουλευτώ τον γιατρό μου και θα κάνω το εμβόλιο όταν έρθει η σειρά μου», δηλώνει ο Χρυσόστομος στον «Νεολόγο» υπογραμμίζοντας (προφανώς για να μην υπάρχει καμία «σκιά») ότι «η Εκκλησία δεν είναι αρνητική με το εμβόλιο».

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Πατρών παραπέμπει στο ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μετά από την συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη) της 4ης Ιανουαρίου.

Σ’ αυτό αναφέρεται ότι  η ΔΙΣ «κάνει έκκληση τόσο προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως όσο και προς την Ελληνική Κυβέρνηση να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα ο ικανός αριθμός εγκεκριμένων εμβολίων για τους πολίτες».

Πάντως, είναι εντυπωσιακό ότι ο κ.κ. Χρυσόστομος, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, δηλώνει ότι θα περιμένει να έρθει η σειρά του για να κάνει το εμβόλιο, χωρίς να επιδιώκει να μπει σε προτεραιότητα λόγω του αξιώματος του. «Δεν είναι σωστό να προηγηθούμε έναντι άλλων», σημειώνει.

Ο ίδιος δε, αποδίδει σε συμβολικούς λόγους το γεγονός ότι ένας ιεράρχης (ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ.κ. Ιερόθεος) ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν. Κι αυτό για να δοθεί το μήνυμα ότι η Εκκλησία διάκειται θετικά στο εμβόλιο, προτάσσοντας βέβαια την πίστη.

«Προηγείται η πίστη μας στον Θεό και μετά έρχεται η επιστήμη να μας βοηθήσει να βγούμε από τη δύσκολη αυτή κατάσταση»,  τονίζει από την πλευρά του και  ο Μητροπολίτης Πατρών, προωθώντας την επίσημη εκκλησιαστική γραμμή.

Ιερώνυμος: «Θα ήθελα να είμαι κι εγώ από τους πρώτους»

Άλλωστε, τον σχετικό τόνο,  έδωσε πρώτος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος (υπενθυμίζεται ότι) νόσησε από τον κορωνοϊό.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό, ο κ. Ιερώνυμος έχει επισημάνει την αναγκαιότητα η Εκκλησία να συνεργαστεί με την Πολιτεία στην κατεύθυνση αυτή.

«Λόγω της περιπέτειας μου, της δοκιμασίας μου, παρόλο που θα ήθελα να είμαι κι εγώ από τους πρώτους που θα έκαναν το εμβόλιο, δεν μου το επιτρέπουν οι γιατροί μου, αλλά λίγο αργότερα», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.

Πηγή: εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών

Όλη η επικαιρότητα