Ηλεία

Θα κατέπλεε στο Κατάκολο κρουαζιερόπλοιο με κρούσματα κορωνοϊού- Άμεση αντίδραση Αντωνακόπουλου

Ακούστε το άρθρο

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλου στην είδηση ότι θα κατέπλεε στο λιμάνι του Κατακόλου, κρουαζιερόπλοιο με τουλάχιστον δύο κρούσματα κορωνοϊού.

Αμέσως μόλις το πληροφορήθηκε αυτό, ο δήμαρχος Πύργου ζήτησε από το λιμεναρχείο του Κατακόλου να μην επιτραπεί η έλευση του κρουαζιερόπλοιου και αυτό να επιστρέψει στο λιμάνι από το οποίο ξεκίνησε, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος διασποράς του ιού στο Κατάκολο και γενικότερα στον Δήμο Πύργου.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου, δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των δημοτών του, για οποιοδήποτε οικονομικό όφελος μπορεί να υπάρξει. Άλλωστε ο ίδιος ως γιατρός έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι αυτό που προέχει πάνω από όλα, είναι η ανθρώπινη υγεία και όχι τα χρήματα που μπορεί να προέλθουν από κάποιους τουρίστες.

Χαρακτηριστικά ο κος Αντωνακόπουλος τόνισε για το θέμα που προέκυψε:

«Μάθαμε ότι ερχόταν στο λιμάνι του Κατακόλου κρουαζιερόπλοιο στο οποίο υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο, δύο φορές, κρούσμα κορωνοιού, και ένα άλλο το οποίο στα τεστ στα οποία υποβλήθηκε ήταν το ένα θετικό και το άλλο αρνητικό. Εμείς λοιπόν δεν θα επιτρέψουμε την έλευση του πλοίου στο λιμάνι του Κατακόλου, ενημερώσαμε το Λιμεναρχείο, όπου είναι ο κος Γκατζιός, έτσι ώστε να το στείλει στο λιμάνι από το οποίο ξεκίνησε».

Όλη η επικαιρότητα