Ελλάδα

Θεολόγος: Στον εισαγγελέα 14χρονος που θεωρείται ύποπτος για μπαράζ εμπρησμών

Εκτός από τον 13χρονο στα κρατητήρια βρίσκονται και οι γονείς του
Ακούστε το άρθρο

Ένας ανήλικος 14 ετών, προσήχθη για τις πυρκαγιές στην Αταλάντη, και τον Θεολόγο, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές.

Όπως είπε ο δήμαρχος στην ΕΡΤ, ο 14χρονος, ομολόγησε ότι πράγματι ήταν εκείνος που έβαζε φωτιές με σπίρτα στην περιοχή, λέγοντας ότι του άρεσε να βλέπει πυρκαγιές και καπνούς. Ο 14χρονος κατηγορείται για συνολικά 14 εστίες.

Ο κ. Ζακεντές, ανέφερε, ότι 14χρονος εντοπίστηκε από κάμερες.

«Ο ανήλικος ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής, φαινόταν σε όλες τις φωτιές και έτσι οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του», ανέφερε.

Σε βάρος του θα ασκηθεί ποινική δίωξη για κακούργημα ενώ οι γονείς του θα παραπεμφθούν για αμέλεια, εκτίμησε ο δήμαρχος Λοκρών.

Η φωτιά στην Αταλάντη είχε ξεσπάσει στις 6 Αυγούστου και μάλιστα οι φλόγες πλησίασαν επικίνδυνα τα σπίτια της περιοχής. Για την κατάβεσή της κινητοποιήθηκε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 4 αεροσκάφη, 2 πεζοπόρα τμήματα.

Η πυρκαγιά στο Θεολόγο στη Λοκρίδα της Φθιώτιδας είχε ξεσπάσει στις 16 Αυγούστου, και είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στο έργο της κατάσβεσης είχαν κινητοποιηθεί 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ εκ περιτροπής ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού από αέρος.

Όλη η επικαιρότητα