WEB tv Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτής πήρε φωτιά από μολότοφ και αστυνομικοί έσβησαν τις φλόγες (Video)

Ακούστε το άρθρο

Ενας διαδηλωτής τραυματίστηκε από βόμβα μολότοφ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στην οδό Εγνατία στο ύψος της Θεολογικής Σχολής.

Ο διαδηλωτής τραυματίστηκε απο βόμβα μολότοφ, που έπεφταν βροχή από την πλευρά των νεαρών και έλαβε τις πρώτες βοήθειες από αστυνομικό των ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Grtimes, ο αστυνομικός ενώ και ο ίδιος καιγόταν, έσβησε χρησιμοποιώντας αντιπυρική κουβέρτα τη φωτιά που είχε αρπάξει ο διαδηλωτής.

Ο τραυματίας διαδηλωτής μεταφέρθηκε φρουρούμενος με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης ενώ και ο αστυνομικός που υπέστη έγκαυμα έλαβε τις πρώτες βοήθειες.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό αναφέρει τα εξής:

Μετά το πέρας της σημερινής πορείας στη Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκαν επεισόδια από (50) περίπου άτομα κατά αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες και ρίψη μολότοφ.
Κατά τη διάρκεια σύλληψης ενός εκ των ατόμων αυτών, από ρίψη μολότοφ πήρε φωτιά το δεξί του πόδι. Οι άνδρες των ΜΑΤ τον βοήθησαν χρησιμοποιώντας αντιπυρική κουβέρτα και πυροσβεστήρα για να σβήσουν τη φωτιά.
Ο διαδηλωτής συνελήφθη διότι είχε ήδη προβεί σε ρίψη μολότοφ, οδηγήθηκε στον νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε άλλη μολότοφ τύπου κόμπρα και ζευγάρι γάντια. Κατά τη σύλληψη υπέστη εγκαύματα στον αριστερό μηρό άνδρας των ΜΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα στην ανακοίνωση του αναφέρεται στο παραπάνω βίντεο κάνοντας λόγο για βίντεο από ανοικτή πηγή του διαδικτύου.

Όλη η επικαιρότητα