Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στην πυροσβεστική – Φωτιά στο Σέιχ Σου

Ακούστε το άρθρο

Συνεχείς ρίψεις νερού στα μέτωπα της φωτιάς πραγματοποιούν τα τρία αεροσκάφη, τύπου καναντέρ και τα δύο ελικόπτερα που “ πετούν” πάνω από το δασος του Σέιχ-Σου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική σε αναμονή για να συνδράμει στην κατάσβεση βρίσκεται και το μεγάλο πυροσβεστικό αεροσκάφος «Μπεργέφ 200».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, έχει ήδη ανακοπεί το μέτωπο της φωτιάς προς το ξενοδοχείο «Φιλίππειο», και αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες κατάσβεσης εστιάζονται σε κοντινό ρέμα του δάσους, προς το βόρειο τμήμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τη νότια πλευρά επί της περιφερειακής οδού, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη ενώ τονίζεται ότι δεν διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με νέες ομάδες και στα μέτωπα της φωτιά επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 21 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα.

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ανέφερε πριν λίγη ώρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες. Είναι στο κομμάτι πάνω από τον περιφερειακό, κοντά στη λυόμενη βάση του πυροσβεστικού σώματος, στον κόμβο προς το Ζωολογικό Κήπο και πάνω. «Η φορά της φωτιάς είναι προς το εσωτερικό του δάσους, στο παρεκκλήσι του Αγίου Βασιλείου. Απευθύνω έκκληση προς τον κόσμο να μην κυκλοφορεί στον περιφερειακό και να μην πηγαίνουν άνθρωποι για λόγους περιέργειας προς το ξενοδοχείο (σ.σ. Φιλίππειο), ώστε να διευκολύνουν το έργο της Πυροσβεστικής. Είναι καλό που δεν φυσούν άνεμοι στην περιοχή. Όλες οι δυνάμεις του Δήμου βρίσκονται επί ποδός”.

Όλη η επικαιρότητα