Ηλεία

Σε «συναγερμό» το Κ.Υ. Ζαχάρως – Θετική στον κορωνοϊό εργαζόμενη

Ακούστε το άρθρο

Πρόκειται για γυναίκα που ανήκει στο μη ιατρικό προσωπικό

Ο ιός του κορωνοϊού «χτύπησε» το κέντρο υγείας Ζαχάρως το οποίο τις επόμενες ημέρες θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και μόνο για επείγοντα περιστατικά.

Όπως έγινε γνωστό χθες, μία εργαζόμενη του κέντρου υγείας Ζαχάρως βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, ενώ θετικός είναι και ο σύζυγός της. Και οι δύο ασθενείς κόλλησαν τον ιό από συγγενή τους ο οποίος ήρθε πρόσφατα από την βόρεια Ελλάδα και έχουν τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Όμως το πρόβλημα δεν σταματάει εδώ αφού ελέγχοντας τις στενές επαφές της εργαζόμενης, που ανήκει στο μη ιατρικό προσωπικό, πέντε νοσηλεύτριες, ένας Αγροτικός ιατρός και ένας ιατρός του κέντρου υγείας Ζαχάρως τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα αφού είχανε έρθει σε επαφή μαζί της.

Όλοι τους έχουν υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊου, τα αποτελέσματα αναμένονται πιθανότατα και σήμερα και πάντως σίγουρα τις επόμενες ώρες.

Σήμερα εξάλλου αναμένεται να γίνει στο κέντρο υγείας Ζαχάρως απολύμανση σε όλους τους χώρους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διάδοση του ιού, ενώ ο διευθυντής του κέντρου υγείας Ζαχάρως κος Προκόπης Παπαζαφείρης έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα.

Καλό είναι λοιπόν όσοι πρέπει να επισκεφτούν το κέντρο υγείας Ζαχάρως να επικοινωνούν τηλεφωνικά και να κλείνουν ραντεβού, αφού θα αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Όλη η επικαιρότητα