Categories: Βόλεϊ

Θοδ. Κανελλόπουλος (Πρόεδρος ΕΣΠΕΠ): «Γήπεδα βόλεϊ σε πάρκα!»

Share

Την πρωτοβουλία με τίτλο «Ελευθερία του σέρβις» παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η Ε.Σ.ΠΕ.Π. και ο Αμαλιαδίτης πρόεδρος της Θεόδωρος Κανελλόπουλος.

Πρόκειται για μια σειρά σημαντικών προτάσεων που έγιναν στους Δήμους Πάτρας, Δυτικής Αχαΐας, Σπάρτης (σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν κι άλλοι μεταξύ των οποίων και κάποιοι Δήμοι της Ηλείας) για τη δημιουργία ανοικτών εγκαταστάσεων Grass Volley, καθώς και τη βελτίωση ή δημιουργία νέων εγκαταστάσεων Beach Volley.

Ο κ. Κανελλόπουλος αναλύοντας το σκεπτικό της πρότασης τόνισε:

«Είναι γνωστό ότι το βόλεϊ παίζεται παντού. Εκτός από τη σάλα και την άμμο, βόλεϊ μπορείς να παίξει στο πάρκο, στη θάλασσα, στο δρόμο.Με πολύ μικρό οικονομικό κόστος μπορείς π.χ. να διαμορφώσεις γήπεδα βόλεϊ μέσα σε πάρκα. Η ΕΣΠΕΠ στο αναπτυξιακό πλάνο που έχει εκπονήσει από το 2018, έχει συμπεριέλαβε και το grass volley ως μορφή παιχνιδιού και προβολής του βόλεϊ. Σήμερα είναι επιβεβλημένο να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να αθληθούν με ασφάλεια σε ανοικτούς χώρους.

Πιστεύω ότι όλοι οι Δήμοι θα ανταποκριθούν θετικά. Άλλωστε θα πρέπει να εντάξουν π.χ. το grass volley ή park volley σε κάθε νέο πάρκο που δημιουργούν, διότι χωρίς μεγάλο κόστος δίνουν την δυνατότητα στους πολίτες, ανεξαρτήτου ηλικίας να αθληθούν.

Θετικά καταρχήν ανταποκρίθηκε η Σπάρτη και η Δυτική Αχαΐα. Αλλά και άλλοι δήμοι που συνομίλησα με τα τοπικά σωματεία, είδαν με ενδιαφέρον την πρόταση.