Ελλάδα

Θρίλερ με δύο Τούρκους κομάντο στην Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Δύο Τούρκοι κομάντο, οι οποίοι κατέφθασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, φέρονται να βρίσκονται υπό προστασία μετά από δικό τους αίτημα, παρότι είχαν το δικαίωμα αποφυλάκισης.

Οι δύο Τούρκοι κομάντο παραμένουν υπό προστασία, κατόπιν σχετικού αιτήματος που είχαν υποβάλει, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Θεόδωρος Χρονόπουλος δήλωσε ότι η μέγιστη περίοδος κράτησης των 18 μηνών για τους Τούρκους κομάντο συμπληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και πως εστάλησαν κανονικά τα έγγραφα για την αποφυλάκισή τους. Καθώς όμως οι δύο Τούρκοι κομάντο είχαν υποβάλει αίτημα προστασία, μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο, που παραμένει μυστικός.

Ο κ. Χρονόπουλος πρόσθεσε ότι παραμένει υπό εξέταση το αίτημα ασύλου που οι δύο κομάντο είχαν υποβάλει.

Οι δύο Τούρκοι κομάντο παραδόθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας τον Φεβρουάριο του 2017 και κατέθεσαν αίτημα χορήγησης ασύλου. Η υπόθεσή τους δε σχετίζεται με την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι τελούν υπό καθεστώς «φυλασσόμενης» ελευθερίας.

Νωρίτερα, η δικηγόρος τους, Σταυρούλα Τομάρα, κατήγγειλε ότι οι δύο κομάντο αγνοούνται από τις 20 Αυγούστου, αφήνοντας υπόνοιες περί ανταλλαγής με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Συγκεκριμένα προχώρησε σε καταγγελία ότι αγνοούνται τα ίχνη δύο εκ των οκτώ τούρκων αξιωματικών οι οποίοι είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Οι στρατιωτικοί, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 κατά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αγνοούνται, σύμφωνα με τη δικηγόρο τους από τις 20 Αυγούστου.

Την είδηση δημοσιεύουν οι Times και αναπαράγει και το τουρκικό μέσο Habertürk, χωρίς ωστόσο να σχολιάζει τίποτα παραπάνω.

Ο Χαλίτ Σετίν και ο Φατίχ Αρίκ, φαίνεται πως πέταξαν για την Ελλάδα από την μονάδα τους, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Οι άνδρες, που χαρακτηρίστηκαν «Νο1 δημόσιοι εχθροί» από την τουρκική κυβέρνηση, ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και έμειναν στη φυλακή για παράνομη είσοδο στην χώρα, επί 18 μήνες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Σταυρούλα Τομαρά, την δικηγόρο τους, οι άνδρες εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, την ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους και μπορεί ίσως να γύρισαν στην Τουρκία, μέσω μίας ανταλλαγής κρατουμένων.

Πηγή: Δύο Τούρκοι κομάντο, οι οποίοι κατέφθασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, φέρονται να βρίσκονται υπό προστασία μετά από δικό τους αίτημα, παρότι είχαν το δικαίωμα αποφυλάκισης.

Όλη η επικαιρότητα