Ηλεία

Θ. Κονδύλης: «Σύμμαχος το Σ/Κ δύσκολα και πάλι από Δευτέρα»…

Ο προγνώστης καιρού για τον καιρό και πως θα επηρεάσει τα πύρινα μέτωπα τα επόμενα 24ώρα
Ακούστε το άρθρο

Για τις καιρικές συνθήκες που ευνοούν (ή όχι) την εκδήλωση πυρκαγιών μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ ο προγνώστης καιρού Θοδωρής Κονδύλης τονίζοντας τα εξής:

«Περιμέναμε τους ισχυρούς ανέμους που έφτασαν τα έξι μποφόρ σε όλο το νομό και οι επιπτώσεις ήταν οι αναζωπυρώσεις που είχαμε και στα δυο σημαντικά πύρινα μέτωπα σε Λαμπέτι και Νεμούτα. Μετά τις απογευματινές ώρες οι άνεμοι εξασθένησαν φτάνοντας στα 3-4 μποφόρ που και πάλι δημιούργησαν πρόβλημα και περιμέναμε κατά την διάρκεια της νύχτας (χθες) να γίνει πιο βόρειος και να εξασθενήσει στα 2-3 μποφόρ. Το αισιόδοξο είναι ότι την Παρασκευή οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιοδυτικό με ένταση ως τα 3-4 μποφόρ που όμως τις θερμές ώρες αναμένεται να έχουμε πάλι αναζωπυρώσεις αφού το μέτωπο είναι τεράστιο με την καμένη έκταση να υπολογίζεται σε περίπου 90.000 στρέμματα όπως έδειξε ο δορυφόρος της NASA.

Δεν εφησυχάζουμε και θα πρέπει να γίνει προσπάθεια οριοθέτησης των μετώπων που επαναλαμβάνω ότι είναι τεράστια. Ας έχουμε υπ` όψιν ότι από το Λατζόι που ξεκίνησε η φωτιά έφτασε στη Νεμούτα, μια απόσταση περί- που 2ο χιλιομέτρων.

Περιμένουμε αναζωπυρώσεις στην κεφαλή της φωτιάς που αναμένεται να κινηθεί βορειοδυτικά και να περάσει στο νομό Αρκαδίας. Και να μην ξεχάσουμε ότι από την Κυριακή-Δευτέρα περιμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας, περίπου 40-42 βαθμούς, με βορειοδυτικούς ανέμους εντάσεως έως 5 μποφόρ που σημαίνει ότι θα δυσκολέψουν και πάλι τα πράγματα».

Όλη η επικαιρότητα