Ελλάδα

«Ιανός»: Σε κατάσταση ετοιμότητας το Λιμενικό Σώμα εν όψει μεσογειακού κυκλώνα

Ακούστε το άρθρο

Οδηγίες προς… ναυτιλλομένους δίνουν τα κατά τόπους λιμεναρχεία εν όψει της κακοκαιρία «Ιανός».

Σύμφωνα με πληροφορίες το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης απέστειλε σήμερα το απόγευμα σήμα προς όλες τις λιμενικές αρχές. Στο σήμα ζητείται από όλο το προσωπικό των κατά τόπους λιμεναρχείων να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα όπως σε ετοιμότητα να είναι και τα μέσα που διαθέτουν. Επιπλέον ζητείται να γίνει λήψη μέτρων προφύλαξης των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Ακόμη να ενημερωθούν άμεσα υπεύθυνοι παράκτιων τουριστικών εγκαταστάσεων και μισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής για τη λήψη μέτρων προστασίας. Παράλληλα να γίνεται διαρκής παρακολούθηση όλων των παροπλισμένων, εγκαταλελειμμένων και επικίνδυνων σκαφών και πλοίων.

Επιπροσθέτως να ζητηθεί από ιδιοκτήτες μικρών πλοίων, αλιευτικών σκαφών, σκαφών αναψυχής και ναυταθλητικών ομίλων να αναβάλουν την δραστηριότητα τους.

Ιδιαίτερα εφίσταται η προσοχή στις λιμενικές υπηρεσίες σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο.

Επίσης αναμένεται να απαγορευτούν δρομολόγια πλοίων και για το λόγο αυτό το Λιμενικό Σώμα συνιστά σε όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

via

Όλη η επικαιρότητα