Ηλεία

Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας: Σύσκεψη για το Νοσοκομείο – Επί τάπητος… διεκδικητικό πλαίσιο!

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Amalias Hotel.
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι αργά κράτησε η χθεσινοβραδινή σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας με θέμα τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Amalias Hotel στην Κουρούτα και εκεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κώστας Τσαούσης έθεσε ένα πλαίσιο προτάσεων, οι οποίες τόνισε ότι δεν θα ήταν και δεσμευτικές για τη συζήτηση που θα ακολουθούσε, ζητώντας απ’ όλους να καταθέσουν τις δικές τους.

Όλοι συμφώνησαν ότι ο τομέας της Υγείας στον νομό μας βρίσκεται στο ναδίρ και ουσιαστικά το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν λειτουργεί. Προτεραιότητα χαρακτηρίστηκε η άρτια λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, ενώ η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου έθεσε προτάσεις για τη λειτουργία του Νοσοκομείου με συγκεκριμένες ειδικότητες, μιας και πλέον δεν υπάρχει πολιτική βούληση για ενίσχυσή του, σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Ήλιδας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ.κ. Γιάννης Λυμπέρης και Γιάννης Λέντζας αντίστοιχα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Κράλλης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θανάσης Θεοδόσης, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ν. Ηλείας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας κα Νατάσα Παναγιωτάρα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Νίκος Σιαψάλης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Μπακέλας και Μάικ Αμπου Χαντμπα. Αναλυτικό ρεπορτάζ για τη σύσκεψη στο αυριανό μας φύλλο.

Όλη η επικαιρότητα