Ηλεία

Ιδρύεται Ομάδα Παραγωγών Δήμου Πηνειού

Ακούστε το άρθρο

Με τους αγρότες- παραγωγούς κηπευτικών του Δήμου Πηνειού που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, συναντήθηκε ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, παρουσία των Αντιδημάρχων Αγροτικής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού  κ.κ. Γεωργίου Γεωργιόπουλου και Γεωργίου Κολοκατίνη.

Τα προϊόντα των παραγωγών κηπευτικών παραμένουν αδιάθετα αφού ο μεγαλύτερος πελάτης τους, ο κλάδος εστίασης, παραμένει κλειστός, λόγω covid-19. Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με αίτημα την οικονομική στήριξη των αγροτών, ενώ παράλληλα πρότεινε προς τους αγρότες τη δημιουργία ισχυρής Ομάδας Παραγωγών από τον Δήμο. Η πρόταση έγινε αποδεκτή και ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε μετά την συνάντηση:

«Η ανησυχία των παραγωγών κηπευτικών κλιμακώνεται, μεγαλώνει γιατί δεν υπάρχει καμιά πληροφόρηση  έγκυρη σχετική με την αποζημίωσή τους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε οι αγρότες αυτοί  να μπορούν να σταθούν όρθιοι, όπως έχω πει πολλές φορές, και να είναι παρόντες στη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Η Δημοτική Αρχή στέκεται δίπλα στους αγρότες, οι οποίοι κρατούν ζωντανή την Εθνική Οικονομία, την τοπική Οικονομία μαζί και με τους ανθρώπους της εστίασης, της υποδοχής και του τουρισμού, αποτελούν και το σημαντικό κεφάλαιο του Δήμου μας όσον αφορά στην οικονομία.

Σήμερα αναδείχθηκε όσο ποτέ άλλοτε η ανάγκη συγκρότησης σε Σώμα των παραγωγών της περιοχής μας, που σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα έχουμε μια ισχυρή Ομάδα Παραγωγών στον Δήμο Πηνειού.

Σε εκείνη την κατεύθυνση κατατείνουμε με ζωηρό ενδιαφέρον και ως δημοτική αρχή θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια των παραγωγών, οι οποίοι δοκιμάζονται καθημερινά, θα οργανώσουν οι ίδιοι την πάλη τους κι εμείς τη φιλοξενία αυτής της προσπάθειας δίνοντας και χώρο και γραμματειακή και επιστημονική υποστήριξη στους παραγωγούς του δήμου μας.

Έτσι, λοιπόν, για να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που με συγκροτημένη ομάδα θα διεκδικούμε εκείνα που πρέπει και θα παίρνουμε αυτά  που μας αξίζουν σε εκείνους που σήμερα και χθες και αύριο αν δεν συγκροτηθούν σε μία ομάδα θα λείπουν και θα τα στερηθούν».

Όλη η επικαιρότητα