Categories: Εκκλησία

Ιερώνυμος: Σταθερή και ελεγχόμενη η κατάσταση της υγείας του

Share

Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» παραμένει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος διακομίστηκε σήμερα στο νοσοκομείο με κορωνοϊού, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του.

Όπως αναφέρει το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, που εξέδωσε το νοσοκομείο Ευαγγελισμός το βράδυ της Πέμπτης, «η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή επί του παρόντος και ελεγχόμενη».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μέχρι το μεσημέρι ήταν απύρετος, ενώ από το απόγευμα ανέβασε πυρετό φθάνοντας το 38. Σύμφωνα με τους γιατρούς η οξυγόνωσή του ελέγχεται κανονικά και δεν έχει άλλη συμπτωματολογία.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγωγή του Αρχιεπισκόπου έγινε λίγο πριν τις 08.00 το πρωί. Είχε προηγηθεί η τηλεφωνική συνομιλία του 82χρονου ιεράρχη με τον Σωτήρη Τσιόδρα, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ εξήγησε στον μακαριότατο τους λόγους που έπρεπε να νοσηλευτεί.

Η προχωρημένη ηλικία, η ευαισθησία από μια πρόσφατη χειρουργική επέμβαση και τα υποκείμενα νοσήματα που αντιμετωπίζει, δεν άφηναν περιθώρια για περαιτέρω παραμονή εκτός νοσοκομείου.