Εκκλησία Ηλεία

Ικεσία στον Πολιούχο του Πύργου Άγιο Χαράλαμπο για τους διαγωνιζομένους στις Πανελλαδικές

Ακούστε το άρθρο

Ιερά Παράκληση τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού,  υπέρ υγείας και φωτισμού  των διαγωνιζομένων μαθητών-τριων, που αρχίζουν τον καλό αγώνα των Πανελληνίων εξετάσεων, από την προσεχή Δευτέρα 14 Ιουνίου και θα κληθούν να δώσουν τον καλύτερο  εαυτό τους καταθέτοντας τις εγκύκλιες γνώσεις τους τέλεσε στο Ιστορικό Παρεκκλήσιο του Πολιούχου του Πύργου Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός, το απόγευμα της Πέμπτης  10 Ιουνίου. Λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Αιδεσιμότατο π. Βασίλειο Λαγκαδινό, ενώ συμμετείχαν αρκετοί μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι έσπευσαν να ζητήσουν την χάρη και την ευλογία του Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους και να ενισχυθούν στον αγώνα των εξετάσεων. Παρόντες επίσης και  γονείς με την δική τους αγωνία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κατά την διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως την οποία έχει ειδικά συγγράψει ο Άρχων Υμνογράφος της Εκκλησίας κ. Χαράλαμπος Μπούσιας, απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης και επίκαιρες εποικοδομητικές παραινέσεις στα παιδιά και στους οικείους τους ευχόμενος καλή επιτυχία και ευλογημένη πορεία στη ζωή τους δείχνοντας για μία ακόμη χρονιά εμπράκτως ότι είναι δίπλα τους με την πατρική του αγάπη αλλά και την διαρκή και αέναη Προσευχή του!

Στο τέλος πρόσφερε σε όλους ως ευλογία Σταυρουδάκια, καθώς επίσης και διάφορα ενημερωτικά έντυπα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ευχόμενος θάρρος, αισιοδοξία, δύναμη και πίστη στον Τριαδικό Θεό, προκειμένου να πετύχουν τους υψηλούς και ευγενείς στόχους που οραματίζονται με την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκ­παιδευτικά Ιδρύματα της πατρίδας μας.

Παράλληλα την ίδια ημέρα και ώρα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, τέλεσε Ιερά Παράκληση για τους εκεί διαγωνιζομένους υποψηφίους φοιτητές και φοιτήτριες. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ανάλογες Ιερές Παρακλήσεις τελέσθηκαν και σ’ άλλες κωμοπόλεις και ενορίες της Μητροπόλεώς μας. Οι ικετήριες αυτές δεήσεις πρέπει να γνωρίζουμε ότι αποτελούν πνευματική προσπάθεια συμπαράστασης και  θείας ενίσχυσης, προς όλους τους υποψηφίους αλλά και τις οικογένειες τους.
 
Πρεσβ. Νικόλαος Κατσηδήμας. 

Όλη η επικαιρότητα